Китайська грамота за український колорит

02.08.2012

Муніципалітет китайського міста Чунцін прислав Почесну грамоту директору Черкаського садового центру «Сад мрій» Сергію Ткаченку. Так у Піднебесній відзначили черкаських ландшафтних дизайнерів за унікальний проект, представлений на восьмій Міжнародній виставці садівництва в Китаї.

Свого часу «УМ» розповідала про ту виставку і зазначала, що «Сад мрій» був єдиним представником нашої країни в Китаї, презентувавши свою декоративно–паркову композицію з українським колоритом. «Приємно, що черкаські дизайнери показали високу майстерність та професіоналізм, гідно представивши Україну та наше місто на міжнародній виставці», — наголосив черкаський мер Сергій Одарич, вручаючи китайську грамоту директору садового центру.

За словами Сергія Ткаченка, у композиції дизайнерів Марини Ткаченко та Оксани Голій переважає народний колорит у поєднанні з декоративною рослинністю та великою кількістю квітів. У центрі розташоване родинне дерево й криниця, навколо яких в’ється струмок з трьома місточками. Також садок обгороджено плетеним тином iз верби, що так полюбляють в Україні з діда–прадіда і дотепер.

Пан Сергій каже, його вразило те, як у Чунціні зуміли створити чудовий зелений парк загальною площею 500 гектарів на тому місці, де було сміттєзвалище. Саме на території цього парку свій проект реалізували й черкаські ландшафтні дизайнери.

А ще з Китаю він привіз задумку, яку хотів би втілити в життя у Черкасах, — при розбивці газонів та клумб в обласному центрі «Сад мрій» планує відразу ж прокладати систему крапельного зрошування під кожну багаторічну рослину. Тоді зеленим насадженням будь–яка спека буде не страшною.