Днями у магазині на овочевих полицях погляд зупинився на розкішній броколі. І миттю захотілось супу з цією капустою і салату.
Для будьякої легкої першої страви ідеальний м’ясний інгредієнт — курятина. І в суп iз броколі я кладу саме дрібні кубики дієтичного філе. Коли закипить, додаю подрібнену цибулину і брусочки однієї морквини. Ще через 57 хвилин — суцвіття капусти, 23 жменi. Зовсім скоро, коли малі корінці цього овоча зм’якнуть (виймаю один кошик ложкою на дощечку, відрізаю ножем і пробую на зуб), за смаком солю, перчу і додаю куркуму. Кидаю грудочку масла — і поспішаю налити собі у тарілку готовий суп. (Кому до вподоби ситніший варіант, після м’яса може вкинути у страву кубики 12 картоплин, а насамкінець заправити подрібненим плавленим сирком, який має повністю розчинитися у страві, тоді масло можна не класти).
Варіантів салатів iз броколі — безліч. Ось лише кілька рецептів.
З яйцями і помідорами. Для цього салату потрібно 250300 броколі, 3 варених яйця, цибулина, 3 середніх помідори. Суцвіття капусти відварюємо. Коли охолонуть, змішуємо їх iз півкільцями цибулі, кубиками яєць і шматочками помідорів. Солимо, перчимо і заправляємо олією, сметаною або майонезом.
Із консервованою кукурудзою. Для приготування беріть невелику свіже суцвіття броколі (або 200 г мороженої), свіжий огірок, 150 г кукурудзи, 200 г сиру «Фета», 2 невеликі зубчики часнику, 23 чайні ложки лимонного соку, для заправки — 100 г йогурту або майонезу, сіль, цукор. Капусту треба розібрати на маленькі суцвіття, залити водою, додати по 0,3 ч.л. солі й цукру і варити 34 хвилини, охолодити. Додати кубики почищеного огірка, брусочки сиру, кукурудзу. Витиснути часник, перемішати, збризнути лимонним соком і заправити.
Із морквою. Два основні інгредієнти цього салату — відварені броколі (250 г) та морква (12 штуки). Ще потрібен пучок зеленої цибулі. Присмачити ці складники треба лимонним соком (оцтом), сіллю, цукром та чорним меленим перцем. Заправити рослинною олією.