Свято юних талантів

31.07.2012

Закінчився фестиваль «Чорноморські Ігри», що цього року набув міжнародного статусу. До Скадовська приїхали учасники з України, Росії, Литви, Білорусі, Вірменії, Молдови, Куби, Румунії, Нідерландів — усього приблизно 2000 конкурсантів. Зокрема, 66 вокалістів, 13 вокальних груп і 21 хореографічний колектив.

Майже всі виступи були оригінальними та неповторними. Вокалісти охопили величезний жанровий спектр пісень — від сучасних до народних. Самі учасники назвали це молодіжно–дитяче свято «Казкою на березі Чорного моря».

Звичайно, найхвилюючими були фінальні дні фестивалю, адже компетентне журі мало визначити найкращих. Гран–прі фестивалю у вокальному конкурсі отримала Патріца, 14 років (м. Єреван, Вірменія), у танцювальному — народний ансамбль естрадно–спортивного танцю «ФУРОР» (м. Кременчук, Полтавська обл.).

Найвищу нагороду фестивалю лауреатам вручив ініціатор «Чорноморських ігор» народний депутат України Микола Баграєв. «Україна багата талантами, і нам є що показати. Водночас ми маємо можливість оцінити рівень учасників з інших країн. Ми пропагуємо нашу культуру і знайомимося з культурним надбанням інших народів». Микола Баграєв урочисто запросив усіх на наступні ювілейні XV «Чорноморські ігри».

Завершився молодіжний фест гала–концертом за участю конкурсантів i відомих зірок української естради — братів Борисенків, гуртів «Реал О» та «Время и Стекло». Традиційно заключним акордом прозвучав над морем гімн фестивалю.

Тетяна Пирогова