Цензура чи «збіг обставин»?

Цензура чи «збіг обставин»?

Учора секретаріат Кременчуцької міської організації Національної спілки журналістів оприлюднив відкрите звернення до міського голови Олега Бабаєва з вимогою «негайно припинити цензуру в будь–яких її формах і проявах» та закликом «до конструктивного діалогу зі ЗМІ незалежно від форми власності». Прояви такої цензури з боку посадовців мерії місцеві «акули пера» побачили, насамперед, у почастішанні випадків «невмотивованої відмови в наданні інформації незалежним ЗМІ».

Ловці людей

Ловці людей

Доволі скандальне відео розмістили днями в інтернеті активісти громадської організації «Спільна справа». У знятому сюжеті добре видно східці, що ведуть на другий поверх будівлі, де розміщена нібито громадська приймальня народного депутата від Партії регіонів Олександра Фельдмана. Увесь цей простір, починаючи від вхідних дверей, вщент заповнений людьми, які зібралися, аби отримати тисячу гривень як матеріальну допомогу. У цьому, можливо, й не було б нічого «підозрілого», якби відомий харківський підприємець–політик не балотувався до парламенту по одному з мажоритарних округів міста.

Креатив у закапелку

Креатив у закапелку

У Тернополі з’явилася незвичайна місцина, де відтепер із задоволенням фотографуватимуться і самі тернополяни, і гості міста. До того ж такої поки що немає в жодному обласному центрі. Ще навесні за ініціативи працівників Тернопільського прес–клубу Анжели Кардинал та Тетяни Тарасенко у занедбаному доти закапелку в центрі Тернополя з’явилася журналістська клумба — її висадили працівники місцевих та центральних засобів інформації. Відтак майданчик в її центрі виклали бруківкою, встановили лавки, урни для сміття, тож місцина під розлогими кронами дерев перетворилася у такий собі милий скверик, який неофіційно вже назвали «журналістським», або «медіа–закапелком».

Від Геродота до Людовика

Від Геродота до Людовика

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У фонди бібліотек почала надходити унікальна книга відомого одеського вченого–філософа Євгена Акимовича «Європейська культура в афоризмах і висловах», що містить переклад українською мовою і транскрипцію чотирьох із половиною тисяч «крилатих» виразів видатних особистостей від античних часів до наших днів. Як зазначив на презентації в Одеській держтелерадіокомпанії письменник Станіслав Стриженюк, «подібну працю «Крилаті слова» видав свого часу німецький учений Георг Бюхман, згодом російські дослідники Марія та Микола Ашукіни, у 1964 році вийшов збірник «1000 крилатих виразів українською мовою», завдяки яким у живу мову повернулися напівзабуті афоризми, Геродота відновлено у статусі «батька історії», а Людовика XIV — «короля–сонця».

«Аверс» навколо світу

«Аверс» навколо світу

У навколосвітню подорож на своїй маленькій яхті Юрій Жирадков збирається сам. Як розповів він «УМ», його судно повністю оснащене всім необхідним: є добрий двигун, сонячні батареї, газова плита, компаси, ноутбук.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

А тепер нам затикають рота

А тепер нам затикають рота

Учора навпроти Генеральної прокуратури України відбувся мітинг протесту, організований Незалежною медіа–профспілкою та профспілкою працівників ЗМІ «Медіа–фронт». Журналісти та прості громадяни обурені посиленням тиску на ЗМІ, а отже, і на свободу слова в Україні. Так, досі йдуть суди по справі гендиректора каналу TBi Миколи Княжицького. «Проти мене відкрита кримінальна справа начебто про несплату податків, хоча ми все сплатили і навіть більше, ніж було потрібно, — розповів «УМ» пан Микола. — У нас забрали оригінали всіх документів, тож тепер ми не можемо навіть оскаржити в суді ці дії. Канал не закрився, але зрозуміло, що це заважає нам працювати на повну силу».

Всі статті рубрики