Боротися з корупцією — модно!

Боротися з корупцією — модно!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Корупція — одне з найбільших гальм на шляху України до євроінтеграції. Потерпають від цього сумного явища й наші сусіди на пострадянському просторі. Лише декому з них, як Грузії, вдалося фактично розпрощатися з цим пережитком радянської доби, але в більшості країн СНД ситуація залишається не надто райдужною. Однією з найпроблемніших ділянок для України є кордон із Молдовою, передусім на ділянці з невизнаною Придністровською Молдавською республікою, де рівень хабарництва та інших протизаконних дій залишається дуже високим. Боротися з цим явищем допомагає місія ЄС із прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM), організатори якої слушно вважають: остаточно подолати корупцію зможе лише нове покоління. Саме для того, аби з юних літ прищеплювати українцям та молдаванам несприйняття хабарництва та інших протизаконних дій, EUBAM уже кілька років поспіль спільно з урядовими органами обох країн організовує літні курси «Молодь проти корупції». Студентів, які приїздять до цього молодіжного табору, обирають на добровільних засадах в Україні та Республіці Молдова.

Австрія стане морською державою?

Австрія стане морською державою?

Мешканцям маленького ідилічного грецького острова Ікарія в Егейському морі остаточно набридла фінансово–економічна криза у їхній країні та байдужість до потреб острів’ян з боку центрального уряду. Тому вони цілком серйозно розглядають можливість виходу зі складу Греції і приєднання до… Австрії. І навіть готуються до проведення референдуму з цього питання, повідомляє австрійська газета «Дер штандард».

Неіграшкова справа

Неіграшкова справа

20–річному білоруському студенту Антону Сурапіну, який розмістив на своїй інтернет–сторінці фотографії плюшевих ведмедиків, скинутих 4 липня зі шведського літака над територією Білорусі, загрожує ув’язнення терміном до семи років. За словами Андрія Бастунця, представника незалежної Білоруської спілки журналістів, членом якої є Сурапін, влада обвинувачує хлопця у сприянні нелегальному перетину кордону. За такий злочин законодавство Білорусі передбачає покарання від трьох до семи років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

Воєнна ротація

Воєнна ротація

У столиці Сирії, яка перебуває в стані громадянської війни, вчора було скоєно резонансний, навіть для таких неспокійних часів, теракт: від вибуху загинув міністр оборони Дауд Раджіха. Ще кілька міністрів сирійського уряду та низка інших високопоставлених чиновників отримали тяжкі поранення. Серед них і зять президента Башара Асада, очільник військової розвідки Сирії Асиф Шаукат, який від несумісних із життям травм помер пізніше в лікарні. Суперечливі новини надходили про долю міністра внутрішніх справ Мухаммеда Ібрагіма аш–Шаара — сирійське телебачення запевняло, що він поранений, але перебуває в стабільному стані, тоді як телеканал «Аль–Арабія» повідомив про його загибель.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики