НОВИНИ ПЛЮС

19.07.2012

Автономія

Пропозиції щодо проекту змін до конституції Криму через кілька місяців будуть подані на розгляд Конституційної асамблеї при Президенті Януковичу. За інформацією газети «Коммєрсант–Україна», робоча група з ВР АРК пропонує, щоб конституція Криму була нарівні з Конституцією України, щоб норми всіх законодавчих актів, які приймаються в країні, узгоджувалися з конституцією Криму в частині повноважень автономії. «Другий документ — це наше бачення розділу «Автономна республіка Крим» у проекті майбутньої Конституції України, а третій — пропозиції, як наповнити повноваження автономії реальним змістом», — говорить депутат ВР АРК Юхим Фікс. За його словами, робоча група планує ініціювати наділення ВР Криму правом законодавчої ініціативи стосовно кримських питань, чого досі не було.

«Фактично це вихід Криму зі складу України, що нинішньою Конституцією не допускається», — обурився заступник глави парламентського Комітету з питань держбудівництва й місцевого самоврядування Юрій Ключковський. Він нагадав, що реалізація цієї ініціативи стосується зміни I розділу Конституції України й вимагає проведення всеукраїнського референдуму.

Парламент

Позачергова сесія Верховної Ради може бути скликана 31 липня. Про це повідомив депутат від Партії регіонів, представник Президента у ВР Юрій Мірошниченко.

Нагадаємо, на позачерговій сесії може бути переобрано Голову ВР та переголосовано мовний закон.