Попкорн подорожчає?

Попкорн подорожчає?

Сполучені Штати Америки потерпають від небаченої посухи — як стверджують синоптики, такої жахливої сухості в країні не було з 1956 року. Уряд надзвичайно стурбований, адже брак опадів за постійно високої температури дедалі більше загрожує врожаю кукурудзи та сої. За даними Національної адміністрації у справах океанів і атмосфери (НОАА), зона посухи, яка досі концентрувалася на центральному заході країни, тепер розширюється на північ і захід. США є найбільшим у світі експортером кукурудзи, тож проблеми із врожаєм цієї культури майже напевне означатимуть її значне подорожчання на світовому ринку.

Кулі і діти

Кулі і діти

Двоє людей загинуло та 19 отримали поранення внаслідок стрілянини, яка сталася позавчора у східній частині канадського міста Торонто. Як повідомляє газета «Нешнл пост» із посиланням на речницю поліції цього міста Венді Драммонд, під час вуличної імпрези, учасниками якої були приблизно 200 осіб, виникла суперечка.

Осиротілий «Дим на воді»

Осиротілий «Дим на воді»

У Лондоні позавчора пішов із життя Джон Лорд — легендарний клавішник гурту Deep Purple та творець багатьох всесвітньо відомих композицій. Музикантові був 71 рік. У серпні минулого року Лорд повідомив на своєму сайті фанам у всьо­му світі, що лікується від раку підшлункової залози. Помер музикант у лікарні, в оточенні родини та друзів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЄС запрошує журналістів і... прокурорів

ЄС запрошує журналістів і... прокурорів

Єврокомісія затвердила зміни до Угоди про спрощення видачі віз, згідно з якими розширено перелік категорій громадян, для яких діє спрощена процедура. Як повідомляє «Німецька хвиля» з посиланням на прес–службу єврокомісара з питань внутрішніх справ Сесилії Мальмстрем, ідеться, зокрема, про представників громадських організацій, які їздять на тренінги, семінари та конференції, учасників транскордонних програм співпраці між Україною і ЄС та представників релігійних спільнот, яким безплатно видаватимуть багаторазові шенгенські візи терміном на рік.

Мовознавство окупантів

Мовознавство окупантів

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

18 липня 1863 року міністр внутрішніх справ Російської імперії Петро Валуєв підписав таємний циркуляр, спрямований не лише проти української мови, а й ширше — проти права українського народу на окремішність. Виконання Валуєвського циркуляру супроводжувалося закриттям недільних шкіл, майже повним припиненням книговидання українською мовою, адміністративним висланням деяких українських діячів. Вирішальну роль у цьому віді­грала резолюція Олександра ІІ: «виконати». Для нас сьогодні цей документ пам’ятний мовознавчими (не гірш за сталінський «Марксизм та питання мовознавства») відкриттями царського міністра внутрішніх справ про те, що «ніякої особливої малоросійської мови не було, нема і бути не може, і що наріччя їх, вживане простим народом, є тією ж російською мовою, тільки зіпсованою впливом на неї Польщі; що загальноросійська мова також зрозуміла малоросам, як великоросіянам, і навіть більш зрозуміла за так звану українську мову, яка тепер придумується для нього деякими малоросами і особливо поляками». І досі триває ця ситуація — їй я колись присвятив короткого вірша «Українській мові», яким закінчую цей коментар:

Штефан Фюле: Євросоюз не може розв’язати проблеми своїх сусідів замість них самих

Штефан Фюле: Євросоюз не може розв’язати проблеми своїх сусідів замість них самих

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Через рік після запуску оновленої європейської політики сусідства єврокомісар із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле налаштований оптимістично. «ЄС швидко та цілеспрямовано формував основи нової європейської політики сусідства і зараз набагато краще підготовлений до того, щоб розвивати взаємини з кожним з партнерів настільки, наскільки дозволяють їхні очікування, потреби та можливості», — каже пан Фюле в інтерв’ю з нагоди виходу нещодавнього звіту Єврокомісії щодо прогресу в реалізації Європейської політики сусідства.

Всі статті рубрики