Галин сон

18.07.2012
Галин сон

Галина Конах на сцені «Слов’янського базару». Фото з сайту segodnya.ua.

Найпопулярнішим заходом міжнародного фестивалю «Слов’янський базар», який традиційно проходить у Вітебську, безперечно, є конкурс естрадної пісні. Позавчора ввечері було оголошено переможців цьогорічного, ХХІ, «Базару», серед яких опинилася й конкурсантка від України. Волинська співачка Галина Конах посіла друге місце із 192 балами, поступившись володареві гран–прі Бобанові Мойсовськи з Македонії сімома балами.

Конкурсне змагання тривало протягом двох днів. За умовами конкурсу, в перший день учасники виконували пісню композитора своєї країни рідною мовою. За результатами першого етапу, Галина Конах розділила третє місце з італійкою Федерікою Маринарою. Другий конкурсний день дозволив нашій учасниці прорватися у фаворити. Якщо першу композицію артисти виконували в супроводі фонограми «мінус один», то на другому етапі їм акомпанував Національний концертний оркестр Республіки Білорусь. Галина підкорила журі хітом «Любовь, похожая на сон» композитора Ігоря Крутого.

Як зізналася наша учасниця, перед виступом вона відключила всі телефони й не користувалася iнтернетом. «Для того щоб ніщо не відволікало від підготовки до виступу, — цитує Галину сайт «Кореспондент». — Проте коли вийшла на сцену, то настільки захопилася, що забула про всі свої переживання».

Окрім визнання журі та глядачів, Галя отримала 6 тисяч доларів — саме стільки становить розмір премії за друге місце. «Золота призерка» Саманта Тіна з Латвії отримала 9 тисяч доларів, а італійка Федеріка Маринара та болгарка Славіна Калкаджиєва поділили третю сходинку п’єдесталу й 3 тисячі «зелених». Македонець Мойсовськи, якому журі присудило гран–прі, збагатів на 15 тисяч доларів.

Цього року в конкурсі брали участь представники 20 країн. До складу журі ввійшли відомі діячі культури з Білорусі, Італії, Болгарії, Казахстану, Британії, Латвії, Македонії, Румунії та Естонії, а також відомий український продюсер Юрій Квеленков.

На черзі — дитячий конкурс естрадної пісні, що розпочався 16 липня у рамках «Слов’янського базару». Від України білоруську сцену підкорюють одразу дві конкурсантки — 11–річна Валерія Хоменко та 9–річна Полліанна Рижак. Результати змагання буде оголошено сьогодні ввечері.