Хей, соколи!

Хей, соколи!

Більшість оглядачів стверджують: це був найцікавіший бій у суперважкому дивізіоні за останній рік. На 35–тисячному стадіоні «Аптон Парк» у Лондоні, де грає футбольний «Вест Хем», зійшлися два «погані хлопці», які не так давно зазнали поразок від братів Кличків, — темношкірі британці Девід Хей і Дерек Чісора. Був аншлаг, ішов дощ, але дійство видалося дуже гарячим! Обопільні атаки, обмін ударами, висока швидкість — саме те, чого хочуть глядачі. Перед початком більшість прогнозистів схилялися до того, що поєдинок триватиме всі належні 10 раундів, однак усе закінчилося в п’ятому. Сперше Хей відправив Чісору в перший у його професійній кар’єрі нокдаун, а в заключні 18 секунд — узагалі добив. Щелепа «Дел Боя» із Зімбабве, яка не піддалася раціональному Віталієві Кличку, виявилася таки вразливою.

Підібрана перемога

Підібрана перемога

За підтримки всього 640 уболівальників у южненському спорт­комплексі «Олімп», зі скрипом, валідолом, але жіноча збірна України в суботу таки перемогла баскетболісток Угорщини. А значить — перехопила в них путівку на чемпіонат Європи, який відбудеться у Франції в червні наступного року.

Фаворитів четверо

Фаворитів четверо

Цього року літня пауза в українському футболі вийшла напрочуд короткою — замість традиційного місячного відпочинку вболівальники залишалися без «короля спорту» пару тижнів. Ще тільки 1 липня на НСК «Олімпійський» грали фінальний матч Євро–2012, а вже за 13 днів там пройшов поєдинок першого туру XXII чемпіонату країни.

Попри очікувану втому від європейського футболу, столичні глядачі не стали ігнорувати старт внутрішньої першості. Звісно, аншлагу на матчі «Динамо» з донецьким «Металургом» не було, але 32 тисячі глядачів — хороший показник для сезону відпусток та літніх канікул.

Загалом, новий чемпіонат почався весело. У першому турі були й рятівні голи в компенсований час, і розгром чемпіоном учасника Ліги Європи, і дебюти в Україні знаних європейських зірок, і політичні гасла на трибунах, і хавбек замість голкіпера у воротах, і «гол, якого не було». За кілька годин до початку ігор встигли відбутися скандальна відставка тренера та несподіваний трансфер.

«Легше втопити й почати з нуля, а не з мінуса»

«Легше втопити й почати з нуля, а не з мінуса»

Парадокс чи закономірність? На тлі того, що в Україні нібито зростає конкурентоспроможність у прем’єр–лізі, з футбольної карти країни зникає чимдалі більше професіональних клубів. Постійно «всихає» перша ліга, світить «пробоїнами» друга. Цього літа, «під шумок» успішного Євро–2012, ліквідувався першоліговий ФК «Нива» (Вінниця) — команда з традиціями не знайшла коштів, аби втриматися не тільки в першому, а навіть у другому дивізіоні. Окрім вінничан, уже після офіційного початку турніру в групі А другої ліги зі змагань знялися іллічівський «Бастіон» та багато­страждальний ФК «Львів», який ще чотири роки тому вигравав у «вишці» в донецького «Шахтаря». Зникли одразу дві команди з Івано–Франківщини, які ще недавно грали в першій лізі, — «Прикарпаття» й «Енергетик» (Бурштин). Таким чином у лізі 2–А лишилося всього 11 колективів. У «східняцькій» групі Б — 13.

245, на яких ми сподіваємося

245, на яких ми сподіваємося

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Україна буде однією з 204 (за попередніми даними) країн–учасниць ХХХ літніх Олімпійських ігор, що пройдуть у Лондоні 27 липня — 12 серпня.

На п’ятій для незалежної України літній Олімпіаді нашу країну представлять 245 спортсменів. Це повторення другого кількісного показника (стільки ж було в Афінах 2004 року, більше — лише в Пекіні–2008).

Українці змагатимуться у 28 дисциплінах із 39 можливих.

Найбільше наших спортсменів — 78 — буде в легкій атлетиці, 24 — в академічному веслуванні, 14 — у плаванні, по 10 — у вільній боротьбі та дзюдо.

Чоловіків — 125, жінок — 120.

МОЗАЇКА

МОЗАЇКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики