Небезпечний ремонт

Небезпечний ремонт

Надзвичайна подія сталася в Енергодарі, де розташована найбільша в Європі атомна електростанція. Офіційна причина вибуху — недотримання правил техніки безпеки під час проведення ремонту в житловому будинку (колишньому гуртожитку).

Буремне літо

Буремне літо

Ніч на 16 липня ознаменувалася розгулом стихії: за даними Міністерства з надзвичайних ситуацій, унаслідок несприятливих погодних умов (злив, поривів вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач було знеструмлено 409 населених пунктів у десяти областях. Без електропостачання залишився 151 населений пункт Черкаської області, постраждали Одеська (96), Полтавська (36), Миколаївська (33), Кіровоградська (7), Закарпатська (5), Львівська (3), Дніпропетровська (1) та Волинська області (1).

Шанують президенти, обожнюють глядачі

Шанують президенти, обожнюють глядачі

Заслужена артистка Радянського Союзу та України Ада Роговцева вчора відсвяткувала свій ювілей — 16 липня їй виповнилося 75. Видатну акторку театру і кіно привітали одразу два президенти — України, Віктор Янукович, та Росії — Володимир Путін.

Богородиця і піар

Богородиця і піар

Цими вихiдними у відомому Марійському духовному центрі в селі Зарваниця Теребовлянського району Тернопільської області відбулася традиційна Всеукраїнська проща, в якій, за приблизними підрахунками, взяли участь понад 120 тисяч прочан фактично з усіх областей України та з–за кордону. Цьогоріч духовне дійство було приурочене 120–й річниці від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого і тематиці Святих Тайн. А його почесними гостями стали глава Української греко–католицької церкви Святослав Шевчук, апостольський нунцій в Україні архієпископ Томас Едвард Ґалліксон, архiєпископ Мелхітської греко–католицької церкви зі Святої Землі високопреосвященний Еліас Шкур та єпископ–ординарій Кишиневської єпархії Республіки Молдова преосвященний Антон Коша.

Собачий сад

Собачий сад

У столичному Національному ботанічному саду імені Гришка — переполох через «собаче» питання. Днями кілька українських телеканалів випустили в ефір сюжети про «здичавілих» чотирилапих, які «масово нападають на відвідувачів та псують рослини». Як доказ наводили слова директора Наталії Заїменко та садівника. Перша запевняла, що злих собак регулярно вивозять із території, а вони повертаються, другий — що вони нищать усе, «де свіжа земля». До місцевої влади нібито регулярно пишуть звернення, та результатів немає.

З п’ятниці, 13–го…

З п’ятниці, 13–го…

У п’ятницю близько 13–ї години в Полтаві, на перехресті вулиць Зіньківська та Шведська могила, більш відомому як поворот до музею–заповідника «Поле Полтавської битви», перекинувся мікроавтобус «Мерседес–спринтер» із 17 пасажирами, які їхали на весілля у Диканський район. За неофіційними даними, попереду промчав легковик із молодятами, тож водій буса, щоб не відставати, намагався «проскочити» згадане перехрестя на великій швидкості й не впорався з керуванням. Автівка вилетіла на трасу Полтава—Гадяч, «завалившись» на бік. У цей час водій найближчої до неї вантажівки «САЗ» намагався об’їхати некеровану машину, але йому це не вдалося — самоскид ударив «лежачий» бус із пасажирами в дах.

«Швидкий» із запізненням

«Швидкий» із запізненням

Злий фатум переслідує швидкісні корейські поїзди «Хюндай», які ламаються ледь не щотижня та постійно вибиваються з розкладу. Так сталося і 12 липня, коли потяг сполученням «Донецьк—Київ» двічі ламався під Полтавою. Новий (!) поїзд так і не вдалося підремонтувати нашвидкуруч настільки, щоб він доїхав до столиці, тож людей пересадили на інший потяг, а «Хюндай» відтягнули в Полтаву на платформу. В результаті пасажири добиралися з Донецька до Києва 12 годин та прибули о 4:50 замість 23:35. «12 годин у дорозі на так би мовити «швидкісному» поїзді, і весь цей час доводилося сидіти на вузьких і не надто зручних кріслах! Ми навіть не змогли поспати. І при цьому ціни на квитки підняли вдвічі!» — обурюються люди в соцмережах.

За своє слово — до кінця!

За своє слово — до кінця!

Уже одинадцять людей оголосили голодування на знак протесту проти сумнозвісного закону №9073 «Про засади державної мовної політики». «На жаль, ми весь час несемо втрати — люди, які голодували, покидають нас через стан здоров’я, — розповів «УМ» Олег Веремієнко, правозахисник та один iз тих, хто голодує на захист української мови. — «Швидка» постійно забирає протестувальників, які голодом доводять себе до критичного стану. Позавчора вночі нас покинув п’ятий. Щоправда, їхати доводиться не в лікарню, а по домівках. Причину не буду називати. Скажу лише, що столичні лікарні відмовляють у госпіталізації: кажуть, що ми здорові, й виганяють геть».

Всі статті рубрики