Тропіки по–європейськи:

Тропіки по–європейськи:

Європа потерпає від страшенної спеки. У вівторок на розпечену сковорідку перетворилася Братислава, де стовпчик ртуті піднявся до 37 градусів Цельсія. У Словаччині вже зареєстровано два смертельних випадки, які безпосередньо спричинені спекою: у Кошице від зневоднення організму загинула 94–річна жінка, а у вівторок у Братиславі прямо за кермом помер 62–річний водій міського автобуса. Полегшення не приносять навіть різкі бурі. Словацька служба швидкої допомоги здійснила 190 виїздів до людей, які від спеки непритомніли. Позавчора температура у Словаччині зросла до 39 градусів. Синоптики оголосили найвищий ступінь загрози.

Президент проти прем’єра

Президент проти прем’єра

У Румунії загострюється непримиренна ворожнеча між правоцентристьким президентом Траяном Басеску та новим прем’єр–міністром Віктором Понтою, який очолює опозиційний Соціально–ліберальний союз і має більшість у парламенті. СЛС прийшов до влади у травні цього року, після того як розпалася попередня правляча коаліція на чолі з Ліберально–демократичною партією. На початку цього тижня депутати від СЛС відправили у відставку пропрезидентських голів обох палат парламенту і, відчувши певне запаморочення від такого успіху, закликали й президента подати у відставку. Траян Басеску не дуже популярний у народі з огляду на те, що саме він на вимогу Міжнародного валютного фонду та Євросоюзу з 2010 року запроваджує в державі суворі заходи економії.

Півстоліття без французів

Півстоліття без французів

Алжир відзначає 50–річчя. Святкування, що триватимуть упродовж усього року, розпочалися позавчора ввечері гігантською виставою, в якій коротко викладено історію країни. Шоу під назвою «Будівничі слави» за участю майже 800 акторів, танцюристів та співаків, було присвячене тим алжирцям, які зі зброєю у руках виборювали незалежність у боях iз французами. Дійство відбулася не в столиці країни Алжирі, а в розташованому неподалік портовому та курортному місті Сіді Фредж, відомому тим, що саме звідси французи розпочали 1830 року колонізацію Алжиру і саме тут відбулася перша битва. У тяжких боях французи остаточно колонізували цю північноафриканську країну лише 1847 року.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики