«Люди проявили більший патріотизм, ніж політики»

«Люди проявили більший патріотизм, ніж політики»

Коментуючи ухвалення парламентом закону про основи мовної політики, лідер «Нашої України» Віктор Ющенко наголосив, що документ несе реальні загрози для єдності країни. На його переконання, єдина державна мова — це гарантія національної безпеки, збереження територіальної цілісності та національної свідомості.

Пат після змови

Пат після змови

Верховна Рада — у патовому становищі. Учора вранці спікер Володимир Литвин заявив про відставку з посади і попросив депутатів її прийняти. Приводом стало фальсифіковане ухвалення закону про мови надвечір у вівторок: голосування відбулося, коли Голова ВР пішов з–під «купола» на засідання до адміністрації Президента. Закон може підписати лише Голова ВР. А обрати нового «більшовики» в нинішньому складі неспроможні.

Національна мобілізація

Національна мобілізація

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

По всій Львівщині створені осередки страйку. А Львів як найбільше україномовне місто у світі не може залишитись осторонь. Ще 3 липня перед Ратушею опозиція розгорнула наметове містечко (15 наметів), де вже ночували 60—70 партійців. Акція оголошена безстроковою. А вчора опозиція («Батьківщина», «Фронт змін», Народний рух України та інші) заблокувала вхід в обласну держадміністрацію, не пропускаючи чиновників на свої робочі місця.

Українці підняли голови

Українці підняли голови

21–шу річницю «України молодої» журналісти газети вчора «відзначили» на «лінії фронту» — в гущі вуличних маніфестації на захист української мови.

Новий Майдан розгорнувся під Українським домом. Учора о 18–й тут відбувся черговий «збір» — мітинг проти ухвалення мовного закону Колесніченка—Ківалова. Місце дислокації було обрано не випадково: саме на середу Президент Янукович призначив у цьому приміщенні свою прес–конференцію за підсумками півріччя. Тому саме сюди після кричущого голосування «регіонально–тушківської» більшості Верховної Ради почали підтягуватися люди — щоб висловити протест проти парламентського «бєспрєдєлу» й закликати Президента не підписувати сфальсифікований закон, спрямований на розкол країни.

Хоча патріотів було порівняно небагато — трохи більше тисячі, вони відбили атаки «Беркута», витримали дію сльозогінного газу і зрештою змусили «регіоналів» відступити. Чин вулиці був не останнім фактором у рішенні спікера Литвина відмовитися від підписання убивчого для української мови закону.

Всі статті рубрики