Лисиця проти Сирени

04.07.2012
Лисиця проти Сирени

Момент, коли Лисицьки виграла черговий гейм у Марії Шарапової. (Фото Рейтер.)

І вчора, і в понеділок на найпрестижнішому турнірі «Великого шолома» про себе знову нагадала сумнозвісна англійська погода. Причому не лише дощем, який змусив відкладати частину матчів, а й неприємним холодом і пронизливим вітром. Глядачі перечікували під парасольками, корти — під спеціальними накриттями. Утім ключові результати таки відбулися. Саме за таких умов позавчора ввечері впала зі свого трону росіянка Марія Шарапова.

 

Жіночі справи

На перший рядок світового рейтингу російська красуня повернулася після перемоги на відкритому чемпіонаті Франції місяць тому. Але вже 9 липня, коли оновлять табелі про ранги, Маша опуститься на друге місце. Причиною стала поразка 22–річній німкені Сабін Лисицьки (15–й сіяній) в 1/8 фіналу Уїмблдону з рахунком 4:6, 3:6. Це перша звитяга Сабіни в очних зустрічах із Шараповою.

«Суперниця діяла на дуже високому рівні, особливо потужно подавала. Та все ж прикро програвати — чи то у фіналі, чи у четвертому колі. Можливо, варто знайти позитив у тому, що матиму більше часу на відпочинок і підготовку до Олімпійських ігор», — із сумною посмішкою констатувала 25–річна Російська Сирена, яка мешкає у Флориді. Нагадаємо, олімпійський тенісний турнір пройде так само в Уїмблдоні.

В інших зустрічах у фаворитів проблем позавчора не виникло. Білоруска Вікторія Азаренко (2) просто знесла з центрального корту кривдницю нашої Катерини Бондаренко, сербку Ану Іванович (14) — 6:1, 6:0. Польська прима Агнешка Радванська (3) завершила казковий похід молодої італійської зірки Каміли Джорджі — 6:2, 6:3. Американка Серена Уїльямс (6) у трьох партіях зломила спротив Ярослави Шведової із Казахстану, а чешка Петра Квітова (4) — італійки Франчески Ск’явоне (24). Плюс до цього німкеня Анжелік Кербер (8) безжально розбила колишню першу ракетку планети Кім Клійстерс — двічі по 6:1. 29–річна бельгійка зіграла останній у кар’єрі матч на траві Уїмблдона, оскільки після відкритого чемпіонату США піде зі спорту.

Ще одна росіянка, Марія Кириленко (17), пробилася до чвертьфіналу, здолавши китаянку Пен Шуай (30) — 6:1, 6:7, 6:3. Як зізналася 25–річна москвичка, її надихнула присутність на трибунах одразу двох близьких людей — крім батька, за неї вболівав бойфренд, зірковий хокеїст Олександр Овечкін.

Тим часом у юніорських змаганнях стартували дві українки. Переможниця «Ролан Гарроса–2010» Еліна Світоліна, посіяна під третім номером, впоралася з бельгійкою Елке Лемменс — 6:4, 6:1. А от Вікторія Лушкова поступилася голландській ровесниці Інді де Врум (12) — 6:7, 0:6.

Чоловіча стабільність

Без сюрпризів обійшлося в чоловіків. У сербському дербі Новак Джокович (1) засмутив свого друга Віктора Троїцьки, котрий і так дістався доволі далеко, — 6:1, 6:3, 6:3.

Швейцарець Роджер Федерер (3) віддав одну партію досвідченому бельгійцеві Ксав’є Маліссу — 7:6, 6:1, 4:6, 6:3. Колишній король світового рейтингу 33–й раз поспіль пробився до чвертьфіналу турнірів «Великого шолома» і здобув 850–ту перемогу в кар’єрі. Тепер Федерер зустрінеться з Михайлом Южним (26). Росіянину напередодні довелося відіграти всі п’ять сетів, аби пройти несіяного уродженця Оренбурга, громадянина Узбекистану Дениса Істоміна — 6:3, 5:7, 6:4, 6:7, 7:5.

 

ТАБЛО

Уїмблдонський турнір.

1/8 фіналу. Результати ранкової сесії вівторка

Чоловіки. Мюррей (В. Британія, 4) — Чілич (Хорватія, 16) — 7:5, 6:2, 6:3; Майєр (Німеччина, 31) — Гаске (Франція, 18) — 6:3, 6:1,3:6, 6:2; Кольшрайбер (Німеччина, 27) — Бейкер (США) — 6:1, 7:6, 6:3; Феррер (Іспанія, 7) — Дель Потро (Аргентина, 9) — 6:3, 6:2, 6:3.

 

СИМВОЛИ

Повернення стража

Організатори Уїмблдону із Всеанглійського клубу лаун–тенісу й крикету всіляко намагаються дотримуватися традицій. Одним із символів турніру був яструб Руфус, котрий стежив за тим, аби голуби не дзьобали траву й не дошкуляли своєю присутністю людям. Але в ніч із минулого четверга на п’ятницю пташку вкрали разом із кліткою з авто на парковці. Утім уже через два дні неназваний відвідувач приніс яструба до однієї з ветеринарних клінік. Понеділок Руфусу дали на відновлення сил, а вчора він повернувся до своїх обов’язків, зіпсувавши «малину» голубам.