НОВИНИ ПЛЮС

04.07.2012

«Покращення» вже сьогодні — на 7 грн.

Згідно із законом про Державний бюджет на 2012 рік, з 1 липня прожитковий мінімум підвищено на 7 грн. — до 1044 грн. Наступні підвищення заплановано з 1 жовтня — до 1060 грн. та з 1 грудня — до 1095 грн.

Крім того, з 1 липня на 8 грн. зріс розмір мінімальної зарплати — до 1102 грн. З 1 жовтня «мінімалка» становитиме 1118 грн., з 1 грудня — 1134 грн.

Розмір мінімальної пенсії з 1 липня підвищено на 6 грн. — до 844 грн.

Янукович — за оподаткування «Межигір’я»?

Президент пропонує розширити шкалу прогресивного податку на доходи фізичних осіб. Як заявив Віктор Янукович позавчора під час урочистостей з нагоди Дня працівника Державної податкової служби, «доцільно збільшити кількість щаблів» цієї шкали, підвищивши ставку для найбільш заможних громадян. «Головне — запровадити знижену ставку для людей із низьким рівнем доходів», — заявив глава держави, висловившись за запровадження інших інструментів перерозподілу надвисоких доходів через податкові механізми. Зокрема, про оподаткування товарів розкоші. «Законопроект, що регулює це питання, постійно доопрацьовується, а час його впровадження — відкладається», — зазначив Президент.

На цьому пленарному тижні Верховна Рада планує розглянути законопроекти про запрова­дження податку на розкіш, проте представники більшості вже заявляють, що, швидше за все, поки що відповідного закону ухвалено не буде.

Дочка Тимошенко зустрілася з нобелівською лауреаткою

Дочка Юлії Тимошенко Євгенія зустрілася з лауреатом Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі, яка висловила підтримку українському екс–Прем’єру. «Юлія Тимошенко — дуже сильна жінка. Я знаю про її боротьбу проти авторитарного режиму в Україні і висловлюю свою солідарність із політичною ув’язненою Тимошенко та бажаю їй сили подолати всі перешкоди на шляху України до демократії. Я вірю в її перемогу», — заявила бірманська дисидентка під час зустрічі з Євгенією Тимошенко в Парижі.

Аун Сан Су Чжі є лауреатом Нобелівської премії миру 1991 року, політичним діячем М’янми, лідером опозиційної партії, яку приблизно 15 років військові тримали під домашнім арештом.

Уряд спростив порядок реєстрації автомобілів

Кабінет Міністрів затвердив постанову, розроблену Міністерством внутрішніх справ, якою, зокрема, скасував обов’язкове дослідження транспортних засобів (ТЗ) при їх реєстрації чи знятті з обліку. За повідомленням прес–служби Кабміну, також скасовують обов’язкове пред’явлення ТЗ при перереєстрації у зв’язку зі зміною місця проживання власника та при відновленні втрачених або зіпсованих документів. Окрім того, документ передбачає можливість прямої перереєстрації ТЗ з одного власника на іншого при відчуженні автомобіля, можливість реєстрації чи перереєстрації ТЗ незалежно від місця проживання власника тощо.

Дорога до Януковича коштуватиме майже 70 мільйонів

Половину грошей, виділених на ремонт автошляхів Київської області, витратять на ремонт дороги, яка веде до мисливських угідь Президента. Так, пише «Вісник державних закупівель», загалом на ремонт автомобільних доріг столичної області передбачено 145,54 млн. грн., з яких 68,69 млн. грн. витратять на дорогу до «Сухолуччя», де полюбляє полювати Віктор Янукович.

Квитки на популярні поїзди продаватимуть за 60 діб

«Укрзалізниця» звертає увагу пасажирів на те, що з 19 червня змінено термін попереднього резервування квитків на низку найбільш популярних потягів. Як повідомляє прес–центр відомства, квитки на ці поїзди тепер можна придбати за 60 днів до відправлення. Це стосується потягів: №20/20 «Луганськ—Київ—Луганськ», №38/37 «Донецьк—Київ—Донецьк», №44/43 «Івано–Франківськ—Київ—Івано–Франківськ», №92/91 «Львів—Київ—Львів», №12/11 «Київ—Сімферополь—Київ», №67/68 «Київ—Варшава—Київ», №81/82 «Київ—Ужгород—Київ», №106/105 «Одеса—Київ—Одеса», які курсують щодня протягом року.

Попередній продаж квитків на всі решту потягів, як і раніше, здійснюється за 45 діб до дати відправлення.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>