Стрілянина у Хрещатику

Стрілянина у Хрещатику

Постріли, за даними обласної міліції, чули мешканці села Хрещатик Заліщицького району Чернівецької області. З’ясувалося, що про себе вкотре нагадав колишній голова Заставнівської райдержадміністрації Михайло Бойчук, який півтора року тому з братом, зятем і двома охоронцями ставка у Заставні по–звірячому побив місцевих рибалок.

Лікуйся, де хочеш

Лікуйся, де хочеш

Більше жодних картотек, складених в алфавітному порядку шухлядок із картками пацієнтів, труднощів при зверненні до лікарні винятково за пропискою — відтепер в усіх лікарнях держави буде започатковано електронний реєстр, який дозволить отримувати доступ до історії хвороби людини, не прив’язуючись до її місця проживання. Таке сучасне нововведення впроваджує постанова Кабінету Міністрів №546 від 6 червня. Тож ті люди, які не люблять паперову тяганину, зможуть повністю відмовитися від звичайних медичних карток. Водночас повного зняття їх з обігу наразі не передбачається.

На честь праведного Калнишевського

На честь праведного Калнишевського

На Черкащині, в Холодному Яру, з’явився новий храм. Його збудували на хуторі Буда Чигиринського району, який у роки Другої світової війни пережив страшну трагедію — майже усіх його жителів розстріляли фашисти. Новозбудовану церкву назвали на честь останнього кошового отамана Запорізької Січі Петра Калнишевського, який теж постраждав за Україну. Перед тим як встановити їх на бані церкви, три золочені хрести святою водою окропив Святійший патріарх Київський і всієї Руси–України Філарет, який спеціально приїхав зі столиці у Холодний Яр. До речі, хрести на новому храмі — єдині такі в Україні. Вони виготовлені за ескізами черкаського художника Миколи Теліженка і ніби «проростають» із тризуба.

Свої ж і замовили?

Свої ж і замовили?

Правоохоронці, схоже, готові назвати ім’я людини, причетної до вбивства редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва. Принаймні прес–служба Міністерства внутрішніх справ повідомила про порушення кримінальної справи проти 35–річного громадянина, якого підозрюють у скоєнні цього резонансного злочину.

Очі б вас не бачили!

Очі б вас не бачили!

Сесія Чортківської районної ради Тернопільщини ухвалила небувале досі рішення — заборонити розміщення портретів сучасних політиків та державних діячів у школах, лікарнях і закладах культури. Зробити це вирішили, як записано у документі, «з метою недопущення залучення дітей шкільного та дошкільного віку до політичних процесів, керуючись пунктами 16, 20 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». А ініціаторами виступили районні депутати ВО «Батьківщина» і комісія районної ради з питань духовності, освіти, свободи слова та інформації.

Кривдники небіжчиків

Кривдники небіжчиків

На «гачок» співробітників Управління з боротьби з організованою злочинністю Управління МВС в Івано–Франківській області попалися п’ятеро працівників обласного бюро судово–медичної експертизи, які незаконно вирізали в небіжчиків хрящі та фрагменти тканин упродовж щонайменше трьох останніх років. Затримані підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 статті 143 Кримінального кодексу (порушення встановленого законом порядку трансплантації органів або тканин людини, вчинене за попередньою змовою осіб).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Іменем Президента!

Іменем Президента!

Через важкий стан потерпілих співробітники міліції на Донецькій залізниці поки що не можуть встановити картину сварки, що сталася між трьома працівниками залізниці й спричинила бійку із застосуванням холодної зброї. Як повідомляє «ТСН» iз посиланням на джерела у правоохоронних органах, у ніч на неділю, після чергової поломки корейського швидкісного потяга «Хюндай», начальник пасажироперевезень на Донецькій залізниці Міхненко та його перший заступник Аксьонов вирішили завітати до начальника залізничного депо Кутька.

Всі статті рубрики