Молочарi проти влади й мiлiцiї

Молочарi проти влади й мiлiцiї

Якби не дії правоохоронців, акція протесту селян у смт. Любар на Житомирщині пройшла б буденно. Утім влада задіяла в день мітингу майже два десятки співробітників міліції, які, окрім усього, ще й мали забезпечити роботу сесії районної ради.

Озброєний і небезпечний

Озброєний і небезпечний

«Приблизно о 20:30 по вул. Ломоносова автомобіль «Мазда–3» під керуванням громадянина М. скоїв наїзд на пішохода, яка переходила проїзну частину. Внаслідок цієї пригоди потерпіла від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці. За цим фактом проведена дослідча перевірка і слідчим порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу. За попередніми даними, водій автомобіля був тверезий», — повідомила прес–служба прокуратури Луганської області.

Шанс на життя

Шанс на життя

В усьому світі вчора відзначали День донора крові — 14 червня для цього «професійного» свята було обрано тому, що саме цього дня 1868 року австрійський лікар Карл Ландштейнер відкрив групи крові людини. В Україні донорської крові не вистачає — на кожну людину з 12 потрібних мілілітрів є тільки 8. Вирішити цю проблему покликаний новий соціальний проект, який учора презентували в Києві.

«Золотий» зв’язок

«Золотий» зв’язок

Антимонопольний комітет України надіслав двом найбільшим операторам мобільного зв’язку — «Київстару» і МТС — офіційні листи з рекомендаціями знизити тарифи. Про це, як iнформує «Коммєрсант–Україна», повідомив перший заступник голови комітету Рафаель Кузьмін. Самі оператори говорять, що листів від АМКУ поки не отримували. Наприкінці минулого місяця ці оператори попередили своїх абонентів про те, що вартість розмов та СМС зросте. Інформація стурбувала Прем’єр–міністра Миколу Азарова, який написав у себе на сторінці у «Фейсбуці»: «Я обов’язково дам доручення антимонопольному комітету зробити перевірку операторів сотового зв’язку та повідомити уряд».

Хочеш їсти — кинь курити!

Хочеш їсти — кинь курити!

Через півроку курцям в Україні стане жити важче: саме тоді набуде чинності закон про повну заборону куріння на стадіонах, у приміщеннях відкритих і закритих спортивних споруд, у закритих приміщеннях закладів громадського харчування та установах культури. Відповідне рішення, ухвалене 24 травня Верховною Радою, підписав Президент. Раніше діяла законодавча норма від 2005 року, згідно з якою 50 відсотків площі у кафе та ресторанах мають виділяти для курців.

Питання виявилося резонансним

Питання виявилося резонансним

Учора Прем’єр–міністр України Микола Азаров доручив Фонду держмайна скасувати оцінку нерухомості, оскільки «питання для суспільства виявилося резонансним». Нагадаємо, віднедавна (з 5 червня) оформити власність на транспортний засіб, як і на квартиру, неможливо без офіційної оцінки так званих «незалежних податкових оцінювачів». «Завдяки» наказу Міністерства юстиції №766/5 всю складну роботу з оцінювання справжньої вартості вашої нерухомості та автомобілів тепер виконують 12 фірм, близьких до Олександра Януковича і його підприємливих соратників, які колись організували Тендерну палату. Через фактичну монополізацію послуги оцінювання подорожчали в 4—10 разів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики