Бiг iз Табачником по колу

24.05.2012

Пане Табачнику, хочу розпочати з того, що я — українець, яких ви вiдверто не любите та зневажаєте. Хочу запевнити вас у тому, що мiй лист, думки i висновки щодо вашої шахрайської антиукраїнської дiяльностi не проплаченi нi спецслужбами США та Європи, нi полiтичними силами, нi опозицiєю. Саме в цьому ви постiйно та безпiдставно звинувачуєте всiх, хто засуджує ваше перебування (переконаний, тимчасове) в мiнiстерському крiслi, хто виходить на тривалi антитабачниківські акцiї по всiй Українi.

Тепер по сутi. На свiй лист до вас я одержав жалюгiдну вiдписку. Смiшну. Примiтивну. На жодне запитання ви не побажали дати чесної, обґрунтованої, а головне — компетентної вiдповiдi. Я дуже добре усвiдомлюю, що нi ви, нi Янукович, нi ваша азаровська команда не здатнi на це. Ви живете окремо вiд нас. Ви не вмiєте i не бажаєте нiкого чути й бачити. Народ наш викликає у вашої зграї конвульсiї, алергiю, спротив. Нацiя вiдповiдає вам взаємнiстю, тобто вiдчутною зневагою та недовiрою.

За звичкою совкових чиновникiв ви, пане Табачнику, не розглядаєте, не вирiшуєте питання по сутi, а вiдсилаєте лист чи звернення на мiсця, щоб розiбралися. А розбиратися слiд вам! Мiсцевi бюджети, з яких ви забираєте народом заробленi грошi, порожнi й не здатнi, навiть при бажаннi, вирiшити потреби освiтян, охорони здоров’я, соцiального захисту й допомоги пенсiонерам, дiтям, iнвалiдам. Ви ж це добре знаєте, то для чого ж клеїте дурня? От i бiжимо ми, освiтяни, з вами по колу! А час вимагає настирливо i впевнено йти вперед!

Освiта гола! Зате ви, пане Табачнику, як i Янукович зi своєю братiєю, одержуєте щорiчну матерiальну допомогу! За якi заслуги? Соромно й принизливо одержувати (при ваших статках, видавництвi космiчно дорогих пiдручникiв, iнших таємних комбiнацiях) ще й матерiальну допомогу! А вчителю, практичному психологу не вистачає коштiв, щоб виписати перiодику, купити улюблену книжку. Ви жируєте, обманюєте громадськiсть, а сотнi тисяч школярикiв так i не мають пiдручникiв.

Хочу запитати вас, коли ви працюватимете для України, її майбутнього? Коли ви виконаєте наказ довiреного вам мiнiстерства про забезпечення психологiчної служби належними кабiнетами, обладнанням, лiтературою, технiкою, дидактичними матерiалами тощо? Коли ви перестанете знущатися з психологiчної служби?

Вiд внесених змiн до «Положення про психологiчну службу системи освiти» за №687/16703 вiд 23 липня 2009 р. абсолютно нiчого не змiнилося, окрiм потоку непотрiбної писанини, якою нас щоденно завантажують!

Як менi шкода змарнованого вами часу. Коли б освiту України очолювала дiйсно освiчена, висококультурна, патрiотична, професiйна людина, як багато корисного i важливого ми б зробили разом!

Прошу не висилати менi бiльше «нормативи чисельностi», якi не витримують жодної критики i спрямованi на знищення шкiльної психологiчної служби.

Хотiв запросити вас, невтомний наш мiнiстре, хоч на мiсяць помiнятися зi мною робочими мiсцями. Але не зроблю цього, бо це зашкодить школi й освiтi. Допускати вас до дiтей не можна! І це стiйке переконання не лише моє особисте, а й широкого освiтянського загалу.

Василь КАЛЧУГІН
  • Аби жолуді, а до дуба — байдуже...

    Чисельність населення у будь-якій країні є фактором, що безпосередньо впливає на подальший розвиток суспільства — уповільнює чи прискорює його, а також вважається базисом економічного, соціального, політичного, культурного, духовного та інтелектуального розвитку держави. >>

  • Яйце, прапор і безсмертна душа

    На перший погляд, це несумісні речі, проте вони є різними формами матерії та енергії, перетворені фізикою і біофізикою. Багато тисячоліть людина пізнавала Світ — від плескатої Землі до нейтрона й пульсара; пристосовувалася до природи, накопичувала досвід використання природних явищ на свою користь. Незрозумілі явища приписували «галузевим» богам; творилися міфи, з яких формувалася релігія. >>

  • Історія повторюється і вчить

    Події, які відбуваються у сучасному світі, вимагають від нас, українців, бути особливо пильними. Озвіріла влада Москви йде на все, щоб порушити встановлений мир і порядок у світі, одурманити населення Росії, виправдати свою агресивну політику щодо своїх сусідів. Особливу роль у цій справі відіграє Московська церква як підрозділ ФСБ. >>

  • Прийми, загарбнику, нашi дари...

    Проблеми, притаманні нашому життю, не зникли після виборів до Верховної Ради, а лише загострилися та ще й довели, що виборець не мудріший за дурного карася. Подивімося на партії, які прийшли в парламент. >>

  • Фальшива назва держави

    Після Полтавської битви 1709 року, зламавши незалежницький спротив волелюбних українців на чолі з Мазепою, московський цар Петро І в 1721 р. проголосив Московію називати Росією, а себе — імператором Російської імперії, хоча Залісся (тобто Московія) ніякого відношення до Київської Руси-України не мало, її історичне минуле — в Золотій Орді. >>