Холодний Яр. Тим, хто не хоче змиритися

Холодний Яр. Тим, хто не хоче змиритися

Людей, які загинули у 1920 році, захищаючи зібраний хліб від більшовиків, увіковічили у пам’ятнику в селі Соснівка Олександрійського району Кіровоградської області. Захід відбувся в межах урочистостей, присвячених вшануванню героїв Холодного Яру. Пам’ятник зведено зусиллями Холодноярської ініціативи та історичного клубу «Холодний Яр», а ідея його встановлення належить відомому досліднику української історії Роману Ковалю. Творче втілення у граніті виконав скульптор Дмитро Бур’ян.

«Дурний приклад»

«Дурний приклад»

В останній день квітня приблизно з 9–ї до 15–ї години площа перед залізничним вокзалом Сум була заблокована правоохоронцями. Пасажирів потягів пропускали в обхід, охочих узяти квиток обнюхували дві вівчарки кінологічної служби міліції. Транспорт, що курсує привокзальною площею, пустили обхідним шляхом. Місто облетіла звістка: вокзал заміновано. А згодом почали з’ясовуватися подробиці.

«Всесвітній» скандал

«Всесвітній» скандал

Невідомі, які 26 червня прибули до видавництва «Всесвіт», почали вимагати у його президента Олега Микитенка проведення позачергових зборів учасників цього ТОВ для обрання нового керівника. Прибульці з порогу заявили, що приміщення редакції «вже не ваше», адже вони купили 60% акцій у колишніх працівників ТОВ «Видавничій дім «Всесвіт» і тепер призначать нового президента. Наступного дня Микитенко, його заступник Дмитро Дроздовський і відповідальний секретар Ніна Харчук провели прес–конфернцію, де оголосили про рейдерський напад на редакцію цього шанованого журналу. «Не все так просто», — заперечують їм акціонери «з–поза того боку «барикад». У будь–якому разі, єдиний в Україні журнал літературних перекладів з іноземних мов опинився на межі зникнення.

Цвiте, аж бджолам важко

Цвiте, аж бджолам важко

Цього року рання раптова спека призвела до того, що всі рослини розквітли одночасно. Зокрема, щосили цвітуть тополі, які зазвичай пускають пух лише у червні. Уже розпустили свічки каштани. Цвітуть також конвалії, черемха, бузок і практично всі плодові дерева водночас.

«Зроблено в зоні»

«Зроблено в зоні»

«Тюрма — ремесло окаянне», — цей вислів російського імператора Петра І донині люблять вітчизняні пенітенціарії. Тож саме під назвою «Ремесло окаянне» учора відкрили в Донецьку унікальний магазин, де всі товари виготовили засудженi. Торгова точка розташована у будівлі облуправління ДПтС Донеччини поруч із центром міста і має окремий вхід. Тож будь–який перехожий може зайти і купити популярні на «зоні» нарди, саморобні ікони або навіть пошиту засудженими вечірню сукню!

Свято білих фартушків

Свято білих фартушків

Цього року символічне калатання дзвоника не означає для випускників, що навчання закінчилося і можна відпочивати. Попереду — випускні іспити, вручення атестатів та зовнішнє незалежне оцінювання для тих, хто зібрався вступати до вищих навчальних закладів. Випускники 9–х класів завершать навчання 11 травня, після чого їх очікують іспити та вручення атестатів. У Міністерстві освіти таке ущільнення графіків навчання пояснюють тим, що в країні очікують на приплив туристів та футбольних фанатів на Євро–2012. На жаль, міністр освіти Дмитро Табачник не пояснив громадськості, як футбольний чемпіонат може вплинути на молодь, що вступатиме до ВНЗ, та чому в дітей забрали близько двадцяти днів навчання.

Всі статті рубрики