Чеська класика стала нашою

Чеська класика стала нашою

Як і обіцяли чеські партнери, один із двох замовлених їм електропоїздів уже прибув до Харкова. «Шкода» такого класу для української залізниці, — стовідсоткова новинка. Її унікальність підтверджується одразу двома параметрами. По–перше, всі шість вагонів потяга — двоповерхові, а по–друге, він може працювати як на постійному, так і на змінному струмі, враховуючи особливості українських реалій. «Чеська залізнична техніка — це класика, — поділився своїми враженнями начальник Південної залізниці Віктор Остапчук. — Вона дуже надійна і водночас достатньо проста в експлуатації. А комфорт і швидкість нового електропоїзда наші пасажири оцінять уже в першій половині травня.

«За Крим ми нічим не гірші»

«За Крим ми нічим не гірші»

Краєм виноградної лози в Україні традиційно вважається Кримський півострів. Дніпропетровщина ж із виноградом і, тим паче, вином ніколи не асоціювалася. Принаймні в масовій свідомості. Тепер же саме на Дніпропетровщині доволі потужно заявив про себе рух, активісти якого сповнені рішучості розвивати виноградарство і виноробство в області. «За Крим ми нічим не гірші, — заявляє президент «Клубу виноградарів Придніпров’я» Олексій Сухоруков. — Ви тільки подивіться, чиїм виноградом там торгують? Значною мірою нашим — нікопольським, томаківським, апостолівським».

Нафта за ціною Hennessy

Нафта за ціною Hennessy

Очищена нафта, за твердженням деяких народних цілителів, здатна позбавити від онкозахворювань навіть пацієнтів на пізніх стадіях страшної недуги. Схоже, цю дилетантську, не підкріплену ніякими практичними результатами версію як привід підзаробити на людському горі вдало підхопили комерсанти, для яких гроші справді не пахнуть. Принаймні в одній із господарських крамниць міста Калуш рекламують і продають польську нафту як панацею від раку. За 100 грамів цієї маслянистої мікстури треба викласти 45 гривень, що перевищує ціну деяких сортів знаменитого коньяку Hennessy.

Всі статті рубрики