Небезпечний «блакитний вогник»

Небезпечний «блакитний вогник»

Увечері понеділка на першому поверсі 90–квартирного п’ятиповерхового будинку по вулиці 50–річчя ВЛКСМ, 36 у Чернігові пролунав потужний вибух. Як розповіли «УМ» у прес–службі місцевого управління Міністерства з надзвичайних ситуацій, загинула 44–річна жінка, що жила в квартирі над епіцентром вибуху. На щастя, ще чотирьох постраждалих, серед яких — 82–річна бабуся і 8–річний хлопчик, вчасно доправили до лікарні, тож їхні життя поза небезпекою. А ось шанси на виживання господаря «вибухової» квартири, який отримав 99 відсотків опіків тіла, медики оцінюють як мінімальні.

«Над ним просто знущалися»

«Над ним просто знущалися»

Представники громадських організацій Львова звернулися до Німеччини з вимогою «відновити історичну справедливість у справі Івана Дем’янюка, принести вибачення його сім’ї та всьому українському народу й належним чином вшанувати пам’ять покійного». Відповідне звернення українською та німецькою мовами передали почесному консулу ФРН у Львові Мирославі Дякович учасники акції протесту, що відбулася позавчора увечері. На ворота німецького консульства в місті Лева пікетники повісили фотографію Дем’янюка з чорною стрічкою, запаливши під нею свічки.

Ліну Костенко читають на рівних

Ліну Костенко читають на рівних

Черговий шкільний скандал. Батьки учнів четвертого класу з українською мовою навчання Луганської середньої загальноосвіт­ньої школи I—III ступенів №20 стверджують, що днями їх поставили перед фактом: якщо до 1 вересня в класі не набереться достатня кількість бажаючих навчатися державною мовою (нині в ньому 16 дітей), учнів доведеться перевести до іншої школи або ж записати до російськомовних класів. «Завуч початкових класів Олена Галицька заявила, що українського класу в школі не буде, що батьки повинні змиритися з цим і змінити ставлення до цієї теми. Ми хочемо, щоб наші діти навчалися українською мовою. Але коли в навчальний заклад приходять батьки, які хочуть, щоб дитина навчалася в україномовному класі, в підсумку дирекція записує дітей у російський, переконуючи, що україномовний клас не набереться», — розповіла Агентству регіональних новин мати четвертокласниці Олена Шамрай.

Заборонена «Шахта»

Заборонена «Шахта»

Спершу — відмова в показі в рамках проекту Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays у Києві, потім — виклик головних героїв кінострічки до місцевих відділків міліції. Це не сценарій голлівудського фільму, а історія стрічки естонського режисера Маріанни Каат «Шахта №8», в якій ідеться про дитячу працю в нелегальних копальнях Донбасу.

«Президентська» іпотека: реальність чи чистий піар?

«Президентська» іпотека: реальність чи чистий піар?

У цьому році держава планує виділити 200 мільйонів гривень на будівництво житла для тих, хто роками стоїть на квартирній черзі, та 60 мільйонів гривень на так зване «молодіжне кредитування». Такі цифри озвучив учора на прес–конференції з цього приводу заступник голови Комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики Ігор Лисов.

Театр спонсорує рейдерів

Театр спонсорує рейдерів

Реконструкція Київського національного академічного театру оперети може не відбутися. Принаймні під сумнівом стоїть реалізація другої черги проекту, відповідно до якого після 2012 року має розпочатися зведення Малої сцени. Проте, як повідомляє видання «Коментарі», будівельна компанія «Юджин», що реконструює Троїцьку площу перед НСК «Олімпійський» (поряд розташований театр), відбирає призначені під це будівництво 0,1 гектара території.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики