«Плюси» схуднення за системою «–60»

21.03.2012

Весняна пора знову спонукає до того, щоб упорядкувати своє «розхристане», не надто корисне для здоров’я і зовнішнього вигляду харчування. Одна з модних останнім часом — «Дієта–60» Катерини Міріманової. «Плюси» цієї системи харчування в тому, що вона не виснажує організм голодуванням. Щоправда, «–60», здається, це вже занадто. Дотримуючись подібних мірімановських правил, щодня проходячи не менше 5 км і хоча б 15 хвилин роблячи зарядку, точно можна десь за півроку скинути 10–12 кг — перевірено на собі.

Правила дієтичного харчування Катерини Міріманової такі. Після пробудження, до 12–ї години дня, потрібно обов’язково поснідати.  Обмежень стосовно продуктів, їх калорійності і умовної «корисності» немає. Цей перший прийом їжі допомагає зняти «вічний психологічний голод» людини, що сидить на дієті.

В обід харчуйтеся гречкою, рисом, нежирним м’ясом і рибою, некрохмалистими овочами, їжте суші і роли. Можна з’їсти тарілку супу, але не кладіть у нього картоплю, якщо суп зварений на м’ясному бульйоні.  Немає табу на крабові палички, варену ковбасу, корейські салати і навіть шашлик. (Від ковбаси та крабових паличок усе–таки розумніше відмовитися, бо дуже велика кількість консервантів провокує затримку рідини в організмі і появу целюліту). Готувати треба переважно на парі.  Дозволено побалувати себе апельсинами, чорносливом, ківі, яблуками та ананасом. Усі інші фрукти заборонені, як  і солодощі.

На вечерю їжте або фрукти в поєднанні з молочними продуктами, або овочі (окрім картоплі, баклажанів, гороху, кукурудзи, гарбуза), або порцію м’яса чи риби без гарніру, або порцію гречки чи рису, або сир і кефір. Після шести вечора не їжте нічого. На крайній випадок, останній прийом їжі — о 20–й.

Напої «Дієти–60» — червоне сухе вино, вода, чай і кава без цукру.

Утім перше правило дієти письменниці Міріманової звучить приблизно так: «Припиніть шукати собі виправдання. Якщо хочете схуднути — просто робіть це». Правило номер два — щоденно займайтеся нескладною фізкультурою, хоч по 10 хвилин. Також не забувайте про масаж проблемних зон. І знайте міру навіть у дієтичному харчуванні — порції їжі мають бути малими або хоча б середніми.

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>