Узагалі щоб страву хотілося їсти, її назва має бути «смачною». Тому цей салат — просто вітамінний. Але його «неїстівна» назва відображає інший бік: очисну дію для організму. Отже, беріть сирі три морквини та один невеликий буряк, два яблука зеленого кольору (у них більше заліза), одну цибулину. Почистіть, що треба, і нарізайте все середнього розміру соломкою. Присмачити овочево–фруктову суміш треба невеликими жменями кураги та чорносливу (дрібно порізаними), журавлини i зернят граната. Заправити салат олією, сметаною чи домашнім майонезом.
Їсти такий салат малими порціями можна і щодня. Утім для організму вистачить i одного–двох прийомів повноцінних порцій упродовж тижня. І тоді менше буде проблем зі здоров’ям. Бо сирий буряк — жовчогінний і сприяє роботі кишечнику; сира морква рекомендована для укріплення не лише зору, а й серцевого м’яза, печінки, підшлункової залози; яблука долають шкідливий холестерин; курага просто рятує «сердечників», а чорнослив забезпечує легкість у животі.