А тепер —«Щітка»
Узагалі щоб страву хотілося їсти, її назва має бути «смачною». Тому цей салат — просто вітамінний. Але його «неїстівна» назва відображає інший бік: очисну дію для організму. Отже, беріть сирі три морквини та один невеликий буряк, два яблука зеленого кольору (у них більше заліза), одну цибулину. Почистіть, що треба, і нарізайте все середнього розміру соломкою. Присмачити овочево–фруктову суміш треба невеликими жменями кураги та чорносливу (дрібно порізаними), журавлини i зернят граната. Заправити салат олією, сметаною чи домашнім майонезом.
Апельсиновий рай
Із приходом весни у декого з господинь уже вичерпалися консервовані запаси. А часом так хочеться чаю з варенням!.. Якщо ви не прихильник магазинної продукції, можете приготувати свою — з апельсинів. До речі, найкращі ці фрукти з листопада по травень, а найароматніші — привезені з Іспанії, Марокко і Тунісу. Неперевершені, кажуть, сицилійські апельсини.