Велике переселення лелек

Велике переселення лелек

Ще торік ПАТ «Прикарпаттяобл­енерго» розпочало впроваджувати власну довгострокову природоохоронну програму зі збереження біорізноманіття «Лелека». Упродовж п’яти років місцеві енергетики мають намір «переселити» близько півтисячі сімей бузьків із небезпечних для них опор високовольтних ліній електропередач на спеціальні металеві платформи, а також надавати допомогу пораненим та ослабленим птахам. Актуальність цієї проблеми підтверджують висновки закордонних дослідників, котрі встановили, що лише в Афро–Євразійському мегарегіоні від ураження струмом щороку гинуть сотні тисяч птахів, а від зіткнення з лініями електропередач — десятки мільйонів.

Тепловий аудит

Тепловий аудит

Черкаська міська влада днями відмоніторила втрату тепла у муніципальних установах та житлових будинках обласного центру. Фахівцям допомагав у цьому спеціальний прилад — тепловізор, на екрані якого чітко видно, з чиїх стін вивітрюється дорогоцінне тепло. У Європі такі сканування приміщень холодної пори року — звична практика, оскільки дозволяють визначити, наскільки ефективними є заходи з енергозбереження.

Проїзні метаморфози

Проїзні метаморфози

Уже в червні пасажири харківської підземки купуватимуть для проїзду не звичні пластмасові жетони, а звичайнісінькі паперові талончики. Власне, зміна якості проїзного квитка, можливо, і не викликала б нарікань у харків’ян, якби не один нюанс: купленим в автоматі «білетиком» можна скористатися лише протягом дня, тому зранку доведеться вистоювати довжелезну чергу знову, не маючи запасу нововведених талонів. Вихід із ситуації пасажирам підказали самі ж керівники метрополітену. Мовляв, переходьте швидше на пластикові проїзні картки — і тоді вам не доведеться шикуватися біля входу.

Всі статті рубрики