Цинічний окозамилювач

Цинічний окозамилювач

На тлі закликів опозиції до бойкоту та дедалі більшого міжнародного тиску на президента Башара Асада у Сирії минулої неділі відбувся референдум щодо внесення змін до Конституції. Сам Асад в ефірі державного телебачення повідомив, що активність співвітчизників була високою, а результати голосування буде оприлюднено вже найближчим часом. Хоча Бі–Бі–Сі повідомляє, що виборчі дільниці були майже порожніми.

Крок до ЄС

Крок до ЄС

Після надзвичайно складних переговорів, що тривали два місяці, минулої п’ятниці Сербія пішла на певні поступки Республіці Косово. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, серби погодилися дозволити косоварам брати участь у регіональних зустрічах країн регіону Західних Балкан, але без визнання незалежності цього етнічного анклаву (на даний момент суверенітет Косова визнали близько 80 держав світу). Друга поступка Белграда — згода на спільне контролювання кордону між Сербією та Косовим. Це було непросте рішення, яке сербська меншина Косова вважає зрадою з боку Белграда. Адже косовські серби, які мешкають у сусідніх із Сербією анклавах, прагнуть контролювати кордон без участі албанців.

Трагедія льоду і вогню

Трагедія льоду і вогню

Бразилія втратила свою єдину науково–дослідницьку станцію в Антарктиці. Минулої суботи станція «Команданте Ферраз», розташована на острові Короля Георга біля узбережжя Антарктиди, несподівано спалахнула. За даними бразильської влади, пожежа почалася з вибуху в машинному відділенні, де стояли генератори електричного струму. Намагаючись загасити вогонь, загинули двоє військовослужбовців, ще один отримав опіки, але тепер медики оцінюють його стан як стабільний. Його негайно доставили на оснащену необхідним для надання першої медичної допомоги обладнанням польську станцію ім. Арцтовського. Решту співробітників бразильської станції (загалом там працювало 59 людей — переважно науковців, які проводили дослідження місцевої екосистеми та морської флори і фауни) евакуювали на сусідню з «Команданте Ферразом» дослідницьку станцію «Едуардо Фрей», яка належить Чилі. Станом на вчора всі вони повернулися додому, в Бразилію.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики