Голі i щасливі

Голі i щасливі

Західна Європа, Америка та інші куточки світу, які святкують Великдень за Григоріанським календарем, сьогодні «стоять на вухах». Цей день, останній перед настанням Великого посту (він у західних християн починається з середи), називається «Жирним вівторком» (Mardi Gras). І саме на нього припадає завершення карнавального тижня — останнього приводу повеселитися перед тривалим періодом аскези. Найвідомішим у світі є бразильський карнавал у Ріо–де–Жанейро, який цього року б’є рекорди відвідуваності: подивитися на парад шкіл самби, який є кульмінацією цієї «Масляної», зібралося понад 2,2 мільйона людей.

«Зеленого змія» — в Червону книгу!

«Зеленого змія» — в Червону книгу!

Британський прем’єр–міністр Девід Камерон оголосив війну пияцтву. І запропонував запровадити жорсткі заходи у боротьбі зі зловживанням алкоголем. Днями, під час відвідин лікарні міста Ньюкасл, Камерон повідомив, що уряд уже розробляє відповідні зміни до законодавства, якими, зокрема, передбачено встановити нижню межу цін на алкогольні напої й відкрити на території всієї країни розгалужену мережу витверезників. На думку прем’єра, потрібно також надати місцевим радам повноваження зачиняти бари, які створюють проблеми. А випадків, коли відвідувачі пабів «набираються» під зав’язку і починають духопелити одне одного або йдуть громити вітрини, у Британії щовечора не бракує.

«Барліг» на колесах

«Барліг» на колесах

Шведські медики вражені рекордом, який мимоволі встановив 44–річний Пітер Скіллберг. Як повідомляє Бі–Бі–Сі з посиланням на місцеву поліцію, чоловік два місяці провів у заваленій снігом машині — без їжі та пиття. Його машина застряла на лісовій дорозі за кілометр від автотраси поблизу міста Умео. Минулої п’ятниці неподалік проїздили туристи на снігоходах, яких зацікавив незвичної форми сніговий замет. Розкопавши кучугуру, вони виявили авто, на задньому сидінні якого, закутаний у спальний мішок, спав чоловік. Скіллберг був настільки ослабленим, що спромігся вимовити лише кілька слів. Зокрема, повідомив, що перебуває у сніговому полоні з 19 грудня. Упродовж цього часу він переважно спав, лише інколи прокидаючись, щоб поїсти трохи снігу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Язик — у роті, а в державі — мова

Язик — у роті, а в державі — мова

Державна мова в Латвії єдина — латиська. І, попри активне небажання значної частини латвійського суспільства напружувати мозкові звивини, так залишатиметься й надалі. На референдумі, що відбувся минулої суботи, громадяни Латвії не підтримали ініціативу товариства «Родной язык» і висловилися проти надання російській статусу другої дер­жавної мови. «За» проголосувало менше 25% виборців із тих майже 70%, що прийшли на виборчі дільниці. Щоправда, значна частина російськомовного населення (319 тисяч із 2,1 мільйона, або близько 15% від загальної кількості громадян) країни не має права голосу. Зате ті, хто має, продемонстрували надзвичайно високу явку. Ще б пак, адже «узаконення» російської мови для росіян у країнах Балтії — справа принципу.

Болотна стала «нашою»

Болотна стала «нашою»

Президентська виборча кампанія в Росії триває «на підвищених тонах». На вихідних у Москві та деяких інших містах країни відбулися автомобільні акції прихильників та противників «головного кандидата» — Володимира Путіна. У суботу, коли вже стемніло, шанувальники чинного прем’єр–міністра проїхалися вулицями з портретами свого кумира та гаслами на його підтримку. У столиці поліція нарахувала 2 тисячі «пропутінських» автомобілів, організатори акції — близько 5 тисяч.

Пастор на зміну «корупціонеру»

Пастор на зміну «корупціонеру»

Звинувачення у зв’язках із бізнесом для європейського політика зазвичай означає великі проблеми. А якщо воно ще й підтверджене, на кар’єрі можна ставити хрест. Екс–президент Німеччини Крістіан Вульф наразі лише підозрюваний, але від посади йому довелося відмовитися. Минулої п’ятниці Вульф подав у відставку — після того, як прокуратура Ганновера зажадала позбавити його недоторканності, аби розслідувати факт отримання позики у півмільйона євро від дружини його друга–бізнесмена. «Події останніх днів та тижнів суттєво підірвали довіру німецького народу до мене і до моєї здатності ефективно виконувати свої обов’язки», — заявив номінальний глава держави.

Всі статті рубрики