Трохи сонця у «Джунглях» Кіплінга

15.02.2012

По суті, диск «Книга джунглів» від лідера групи «Тінь сонця» Сергія Василюка є другим після альбому «Сховане обличчя» (2009) сольним релізом співака. Водночас це чудовий за ідеєю і виконанням аудіододаток до книги Редьярда Кіплінга «Легенди з Книги джунглів», котру минулого року випустило тернопільське видавництво «Навчальна книга — Богдан». Варто зазначити, що книга плюс диск — це доволі сміливий видавничий крок у наші кризові часи. Цього не сталося б, якби молодий перекладач та упорядник книги Володимир Чернишенко не знав би і не цінував творчість молодої київської групи «Тінь сонця». Крім того, на базі видавництва існує сучасна студія звукозапису «Кузня», де всього за кілька днів і було здійснено запис за участю клавішника Валерія Ільківа та звукорежисера Василя Сидора.

Вірші Редьярда Кіплінга, які поклав на музику Сергій Василюк, створюють неповторну дивовижну атмосферу органічної єдності людини і природи в найекзотичніших місцях планети. Отже, на диску «Книга джунглів» талановите переосмислення пройшли поезії «Лукканон», «Пісня Дарзі», «Шива й коник–стрибунець», «Маршова пісня табірних тварин», «Кабірова пісня», «Пісня брижів на воді», «Антувіаун Таїна» та «Денні Дівер». Уперше таким чином зазвучали українською мовою неординарні поезії класика британської літератури та ще й у виконанні одного з молодих героїв незалежної української рок–сцени. Те, що видавництво «Богдан» звернулося саме до Сергія Василюка, є значним плюсом проекту, адже йому як нікому властиво створювати піднесені образи, наповнені романтичною героїзацією дійсності. Про це свідчить останній, на сьогодні третій альбом групи — «Танець серця».

Нині «Тінь сонця» почувається вельми затребуваною командою на фестивальних майданчиках України і поза її межами. Згадується недавній візит групи до Любліна, де хлопці представили на суд польської публіки власну версію «Тіні великої гори» — одного з хітів польської рок–легенди, групи «Будка суфлера». Нині група продовжує свої живі концертні презентації альбому «Танець серця» вдома і водночас накопичує новий матеріал для четвертого альбому.