«Пробивні» дороги

«Пробивні» дороги

Сніг уперемішку з чорноземом на траси надуло потужним вітром, швидкість якого позавчора ввечері досягала 30 метрів за секунду. За лічені години на відкритих ділянках у Сімферопольському, Сакському і Красногвардійському районах утворились замети ледве не у людський зріст.

Загартовані спортом

Загартовані спортом

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Уже більше місяця в дитячо–юнацькій спортивній школі в місті Кам’янка термометри показують «мiнус 5». «У залі не можна перебувати більше півгодини. Ми з дітьми змушені просто втікати звідти — тренуватися більше ніде», — скаржиться «УМ» тренер iз дзюдо Валентина Бардіж, вихованці якої недавно стали лідерами обласних змагань, а тепер збираються на першість України.

Таємниці ex.ua

Таємниці ex.ua

Досудове слідство щодо діяльності веб–ресурсу ex.ua триває. Як повідомили «УМ» у Міністерстві внутрішніх справ, днями кримінальну справу передали з компетенції Печерського райуправління міліції до слідчого управління столичних правоохоронців. Причиною таких змін, згідно з версіями деяких ЗМІ, є можливість порушення кримінальної справи щодо ресурсу на чиєсь замовлення.

Володимир благословив Павла

Володимир благословив Павла

У вівторок у Києво–Печерській лаврі відбулося зібрання Київської єпархії — перше відтоді, як на пост її тимчасового очільника було призначено митрополита Павла (Лебедя). Високоповажному зібранню було оприлюднено звернення предстоятеля УПЦ МП. У ньому митрополит Володимир визнає, що очолювана ним церква переживає «нелегкий час, її терзають внутрішні розколи та розбрат», а до «всіх цих незгод додаються і внутрішні чвари, котрі ніяким чином не сприяють цілям і меті, котрі перед нами, священнослужителями, ставить Господь». Також у своєму листі предстоятель згадав рішення Синоду про призначення керуючим Київською єпархією владики Павла: «Дякую Священному синоду за надану нам допомогу в управлінні Київською єпархією. Залишаю за собою право бути керуючим архієреєм Київської кафедри». Цими словами митрополит Володимир дав чітко зрозуміти, що очільником Київської єпархії все ж залишається він. І, як ідеться далі в листі, саме йому належить право підпису важливих документів.

«Колонiальна» творчiсть

«Колонiальна» творчiсть

Конкурс на кращу крижану фігуру в Качанівській колонії, де нині перебуває екс–Прем’єр–міністр, проводиться вже кілька років поспіль, однак лише цієї зими він дочекався широкої уваги преси через теперішню популярність виправного закладу. Чи побачила Юлія Тимошенко бодай iз вікна цi скульптури, наразі не відомо, але про той факт, що в «колонії Тимошенко» ліпили казкових героїв, тепер знають усі.

Останній iз живих

Останній iз живих

Страшна трагедія нещодавно сталася на Львівщині. У селі Долинівка Сколівського району через пожежу загинули двоє людей, ще четверо постраждали. Троє дітей — 13–річна дівчинка та двоє її братів 11 та 2 років — разом iз дідусем опинилися в лікарні з важкими опіками. Мати і бабуся померли на місці. 7 лютого в лікарні помер і дідусь. Наступного дня підтвердили смерть дворічного хлопчика та його сестрички.

Дверi до таємницi

Дверi до таємницi

У документальному фільмі режисер Віталій Загоруйко підняв одну з найменш досліджених в історії визвольних змагань українців у ХХ столітті тему — діяльність СБ ОУН. Жодної кінохроніки в його розпорядженні не було, бо ж їх узагалі не існує. Навіть фото з повстанського життя сьогодні — це велика рідкість, адже з міркувань конспірації фотографувати щось суворо заборонялось. Однак, залучивши спеціалістів із Центру досліджень визвольного руху, Галузевого державного архіву СБУ та спираючись на спогади колишніх членів ОУН, автор професійно реконструював надзвичайно складну сторінку історії організації. Аби «оживити» суху архівну інформацію, яку взято в основному з радянських звітів–донесень, режисер досить вдало використав прийоми ігрового кіно, тож фільм набув потужного емоційного звучання.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Віднесені вітром

Віднесені вітром

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Унаслідок сильного вітру, пориви якого сягали 40 метрів на секунду, в Одеській області без електропостачання залишилися 36 населених пунктів в десяти районах. Найбільше постраждали Арцизький, Кілійський, Тарутинський, Татарбунарський та Ізмаїльський райони. «Вже відомо, що раптовий поривчастий вітер обірвав дві опори на високовольтній лінії, яка живить Ізмаїл. Свою лепту внесло й обмерзання дерев — після дощу і морозу в ніч iз неділі на понеділок», — розповів мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Всі статті рубрики