Метри розбрату

Метри розбрату

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Шість років тому в Черкасах по вулиці Конєва звели багатоповерховий будинок для сімей iз дітьми–інвалідами. Коли щасливі новосели заселялися у просторі квартири, «УМ» розповідала, що той будинок — єдиний такий в Україні. Його зведено за унікальним проектом — спеціально для дітей, чиє життя проходить в інвалідному візку. І хто б міг подумати, що саме під його дахом розгориться конфлікт.

Можливості без обмежень

Можливості без обмежень

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Люди з особливими потребами можуть пристойно заробляти. Головне — знайти роботу. І допоможе їм у цьому спеціалізований портал для пошуку роботи інвалідами robimo.org, презентований всеукраїнським громадським об’єднанням «Спiлка робітничої молоді» за підтримки Державної служби молоді та спорту України. Проект «Повір у себе — отримай цікаву роботу!» покликаний не лише згуртувати інвалідів, а й переконати, що вони унікальні, потрібні світу, навіть якщо їхній стан здоров’я — не ідеальний.

«Я обрав шлях правди і до сьогодні ним іду»

«Я обрав шлях правди і до сьогодні ним іду»

Одразу два ювілеї — 50–річчя рукоположення на єпископа та 45–річчя служіння на Київській кафедрі — святкує в ці дні предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет. І якщо, за його особистим зізнанням, перше не є чимось незвичайним (бо історія української церкви має чимало прикладів архієрейського служіння по 50 років), то своїм перебуванням на Київській кафедрі він встановив своєрідний рекорд. За тисячу років християнства на Русі жоден архієрей не очолював кафедру так довго (відомо, що один із «найтриваліших» попередників Патріарха Філарета пробув на цьому посту 34 роки).

З нагоди ювілеїв минулої суботи у Національній опері відбулася урочиста академія, потім святкування продовжилося богослужінням у Володимирському соборі за участю Патріарха Філарета та сорока архієреїв. Закінчилося всенічне бдіння в неділю. Напередодні урочистостей, у п’ятницю, владика зустрівся з журналістами, щоб згадати роки свого служіння Господу та прокоментувати найрезонансніші аспекти церковного життя.

Всі статті рубрики