Дiрки в сирi

Дiрки в сирi

Голова Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко не бачить, щоб українське Міністерство аграрної політики «вело конструктивний діалог», тож Росiя може вже цього тижня заборонити імпорт сиру понад 20 українських заводів. Як уже писала «УМ», у проінспектованих сирах росiяни знайшли невідповідність у складі жирів та пальмову олію (така продукція повинна називатися «сирним продуктом). Зараз, за повідомленням російських ЗМІ, Росспоживнагляд вилучає продукцію, яка не відповідає вимогам, та планує перейти безпосередньо до співпраці з виробниками сиру без посередництва української влади, яка «неспроможна вирішити загалом доволі рядові питання».

«Мода» на червоне повертається

«Мода» на червоне повертається

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Феміда скасувала рішення Луцької міськради про заборону символіки неіснуючої держави під час масових заходів у місті, а вже 2 лютого, під час урочистостей iз нагоди 68–ї річниці визволення Луцька від німецьких загарбників, на меморіалі Слави поруч iз державними замайоріли червоні серпасто–молоткасті знамена Комуністичної партії.

Пірати з МВС

Пірати з МВС

«Самі такі», — сказали українські хакери, які, попри чудесне «воскресіння» файлообмінника ex.ua, за інерцією продовжували боротьбу з МВС. Днями вони зламали сервер Міністерства внутрішніх справ, дані з міністерських папок, секретні й не дуже, стали відомі широкому загалу. За кілька годин доступ до «оголеного» міліцейського сервера було заблоковано паролем, пише «Українська правда». Крім того, хакери з’ясували, що МВС користується... піратською Windows. 47 відсотків програмного забезпечення міністерства — неліцензійне. Виходить, що відомство, яке закривало «народний» файлообмінник ex.ua на підставі того, що багато матеріалів iз цього сайту мають контрафактне походження, саме не гребує краденими програмами.

Дожити б до весни...

Дожити б до весни...

Якщо минулого тижня українські синоптики прогнозували нам люті морози до 15 лютого, то відучора вони мають ще гіршу новину: мінус 20, а подекуди й мінус 30 градусів — така погода триматиметься щонайменше ще два тижні. Критичні дні очікують 11—13 лютого. У ці дні, за словами голови Гідрометцентру України Миколи Кульбіди, «у північних, західних і центральних областях можна чекати повторення ситуації, що була протягом попередніх найморозніших днів, 1—3 лютого, тобто зниження мінімальної температури вночі до –27—–30 градусів, денної — до –15—–20 градусів».

Верблюди «під арештом»

Верблюди «під арештом»

Справжній курйоз стався днями на харківській митниці. Водій фургона доправив в Україну товар, задекларований як «верблюди живі калмицької породи 2011 року, чотири голови». А ось що робити з ними далі — ніхто не знає.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Льодовиковий період

Льодовиковий період

Два тижні зима демонструє українцям, на що вона справді здатна, а статистика смертей і каліцтв, спричинених морозами, просто шокує. Як повідомили «УМ» у прес–центрі Міністерства охорони здоров’я, у період із 27 січня по 6 лютого зі скаргами на переохолодження чи обмороження до лікувальних закладів України звернулися 2594 людини, з яких 1985 було госпіталізовано, 13 померли в лікарнях. Найбільше людей постраждали від обмороження у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Вінницькій, Харківській областях. Загалом до сьогодні від холоду померли 135 осіб. Порівняємо: у всій Східній Європі в ці дні кількість загиблих від екстремальних морозів зросла до 250. Так, 64 людини замерзли в Росії, 43 — у Польщі, 24 — у Румунії.

Всі статті рубрики