Сьогодні ще «тепло»

Сьогодні ще «тепло»

Лютi морози тероризуватимуть країну ще два тижнi. «Упродовж 1—3 лютого очікуються найсильніші морози. Нічна температура в середньому по території України становитиме 23—28 градусів нижче позначки «нуль». У всіх регіонах, окрім Південного і Східного, 1—2 лютого вночі термометри показуватимуть 30—33 градуси морозу. 4 і 5 лютого чекаємо на незначне потепління на кілька градусів, утім, починаючи з 6 лютого, сильні морози знову охоплять усю територію країни. Сьогодні у Південній і Східній частині випаде невеликий сніг, у решті областей опадів не очікують, однак морози там будуть ще відчутніші, і сильні вітри не віятимуть цілодобово», — розповіла «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів «Укргідрометцентру» Людмила Савченко.

Море вийшло на дорогу

Море вийшло на дорогу

На Херсонщині вітер рве електропроводи і заливає дороги морською водою. Азовське море затопило автодорогу на Арабатській Стрілці: близько двох кілометрів дорожнього полотна покрито крижаною кіркою товщиною у 20 сантиметрів. Перекрито рух на трасі обласного значення Генічеськ–Стрілкове. На невизначений термін припинено автосполучення з селами Приозерне, Щасливцеве, Генгірка і Стрілецьке. Відрізаними від «великої землі» виявилися близько чотирьох тисяч мешканцiв цих населених пунктів. Тепер туди можна дістатися тільки на спецтранспорті МНС. Рятувальники вже евакуювали 45 людей iз баз відпочинку та дитячих оздоровчих таборів, що постраждали від стихії.

Позапланові канікули

Позапланові канікули

Вiдучора призупинено навчання 1—4 класів у школах Волинської, Полтавської, Івано–Франківської, Вінницької, Житомирської, Хмельницької, Луганської та Дніпропетровської областей. Якщо морози будуть посилюватися, з 1 лютого підуть на вимушені канікули школи Київської та Донецької областей. Приємна новина: дітям не доведеться по суботах відпрацьовувати пропущені через морози дні. Про це повідомив виданню «Комерсант» черговий оперативного штабу при МОН Геннадій Олексюк.

З Лаври — на київський престол

З Лаври — на київський престол

Засідання Священного синоду Української православної церкви МП, як і прогнозувала «УМ», закінчилося кадровим сюрпризом. Відтепер тимчасово керуючим Київською єпархією є владика Павло (Лебідь), митрополит Вишгородський та Чорнобильський, намісник Києво–Печерської лаври. Через стан здоров’я предстоятель церкви митрополит Київський та всієї України Володимир не зміг особисто очолити засідання Священного синоду і тим більше вплинути на його рішення. Експерти ж вважають, що митрополит давно не впливає на ситуацію в УПЦ МП, яку формально очолює.

27 вагонiв лиха

27 вагонiв лиха

Близько сьомої вечора в суботу на залiзничному перегоні Скрягівка — Боромля, що в Тростянецькому районі, відбулася аварія вантажного потяга: 27 із 43 вагонів зійшли з рейок разом із локомотивом. Причини НП й досi не з’ясовано.

Шестикілограмове немовля

Шестикілограмове немовля

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У Черкаській районній лікарні народився справжній богатир. Вага хлопчика, який є п’ятою дитиною в Тетяни Аркалюк, 39–річної жительки села Червона Слобода Черкаського району, — 5 кілограмів 950 грамiв. «Хлопчик народився здоровий, його зріст — 66 сантиметри. У нас такі богатирі ще не народжувалися», — говорить «Україні молодій» лікар–ординатор пологового відділення Юрій Баранський.

Холод до смерті

Холод до смерті

У зв’язку з морозами почастішали випадки обмороження і навіть замерзання безпритульних. Як повідомили «УМ» у відділі зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю МНС України, станом на 30 січня від переохолодження померли 18 осіб. 12 iз них замерзли на вулиці, одна людина померла вже в лікарні, а у Луганській області жінка замерзла в себе у будинку. Серед загиблих більшість— люди без постійного місця проживання. Крiм того, за період iз 27 по 29 січня до лікувальних закладів звернулися 473 людини зі скаргами на переохолодження або обмороження, 404 iз них госпіталізовано.

Всі статті рубрики