Влада має нас за тварин?

Влада має нас за тварин?

В Україні громадянина визнали твариною. Так прокоментував нововведення українського уряду голова санітарно–епідеміологічної служби Росії Геннадій Оніщенко. Завдяки цим словам російського епідеміолога ухвалене Верховною Радою 26 грудня рішення про створення єдиного органу, що здійснюватиме контроль за харчуванням українців, набуло скандальної слави. Рішення й справді насторожує — з цього року за якість харчування у школах, оздоровчих таборах, лікарнях тощо відповідатиме структура, створена на основі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, керівником якої призначено 45–річного ветеринара Івана Бісюка. Саме він iз 2006 року контролює якість імпорту та експорту м’ясо–молочної продукції в Українi.

Мораторій на «розкрутку»

Мораторій на «розкрутку»

Київська міська державна адміністрація на період iз 1 січня до 1 серпня 2012 року встановила обмеження на розмiщення нової зовнiшньої реклами. Пояснюють це пiклуванням про кращий вигляд столицi пiд час проведення фiнальної частини чемпiонату Європи з футболу. Відповідно до розпорядження КМДА від 29 грудня, мерія впродовж семи мiсяцiв не прийматиме від операторів зовнішньої реклами заявки про надання дозволів.

Не вирок, а зневага

Не вирок, а зневага

У скандальній справі студента Ігоря Індила, який загинув у Шевченківському райвідділі міліції Києва 18 травня 2010 року, Деснянський райсуд столиці засудив до п’яти років ув’язнення з відстрочкою виконання вироку на два роки дільничного інспектора Сергія Приходька — за перевищення службових повноважень. Оскільки суд так і не спромігся встановити причину смерті студента, дільничного визнали винним тільки в тому, що він безпідставно силоміць затягнув хлопця до камери тимчасового утримання. Відтак Приходькові заборонили протягом двох років працювати в силових структурах. Утім днями з’ясувалося, що це не завадило Сергієві Приходьку ще минулого літа (якраз у розпал судового процесу!) отримати чергове звання капітана. І зараз він працює в органах.

Три роки за п’ять секунд

Три роки за п’ять секунд

Вирок Богдану Тицькому, Кирилу Бабенцову й Олександру Лазаренку у справi про смаження яєчні на Вічному вогні в Парку слави зачитали в Печерському районному суді столиці. Згідно з рiшенням суддi Білоцерківця, хлопців засудили до трьох років позбавлення волі з іспитовим строком на два роки. Таким чином, Феміда підтримала обвинувачення слідства, яке інкримінувало підсудним частину 2 статті 297 Кримінального кодексу — «наруга над могилою».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Освіта — не товар!

Освіта — не товар!

Учора під Верховною Радою група студентів весело розпила пляшку шампанського (дитячого). Свято, може, i вдалося б, якби до натовпу не припхався Дід Мороз у масці голови парламентського Комітету з питань освіти Максима Луцького та не витягнув із торби свій подаруночок — законопроект «Про вищу освіту» №9655. Власне, заради нього й був розіграний цей перформанс. Дізнавшись, що вже до кінця місяця цей законопроект може бути ухвалений, обурені студенти вийшли під стіни ВР.

Хоптян «під прикриттям»

Хоптян «під прикриттям»

Резонансну дорожню аварію зі смертельним наслідком, у причетності до якої підозрюють голову Тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна (на цю тему «УМ» писала в попередніх номерах), активно обговорювали на черговій сесії обласної ради. Передусім сесія дала протокольне доручення заслухати з цього приводу представників обласного управління внутрішніх справ.

Всі статті рубрики