НОВИНИ ПЛЮС

11.01.2012

Митрополит Володимир очолив літургію

Предстоятель УПЦ Московського патріархату, митрополит Володимир 8 січня вперше після госпіталізації відслужив літургію у соборному храмі Свято–Покровського жіночого монастиря міста Києва. Нагадаємо, 2,5 місяця тому Блаженнійшого Володимира госпіталізували в тяжкому стані.

Ахметов купив «Західенерго»

ДТЕК Holdings Ltd, що належить Рінату Ахметову, дав згоду на придбання 45,103% держпакета акцій «Західенерго» за ціною 1 млрд. 932 млн. 100 тис. грн. Відповідну інформацію було оприлюднено вчора під час засідання конкурсної комісії з визначення переможця конкурсу з продажу держпакета «Західенерго». ДТЕК Holdings Ltd був єдиним учасником цього конкурсу, запропонувавши за держпакет акцій на 100 тис. грн. більше від початкової ціни.

У Києві заборонили продаж котів і собак

Відповідне рішення на заборону продажу чотирилапих у зв’язку зі спалахом у Києві епідемії сказу, Державна ветеринарна і фітосанітарна служба оголосила щонайменше до 18 лютого. За виконанням рішення стежитиме ветеринарна міліція. Водночас заборона не діє на придбання тварин через мережу інтернет.

У донецькому банку спростовують викрадення грошей

Інформація про викрадення під час нападу на відділення «Приватбанку» в Донецьку майже 5,5 мільйона гривень не відповідає дійсності. Відчинити сейф, де зберігалися гроші, могли тільки інкасатори. А в банку не було такої суми, про яку написали деякі засоби масової інформації, йдеться у повідомленні прес–служби «Приватбанку».

Нагадаємо, під час нападу на відділення банку невідомі вбили п’ятьох осіб. Пізніше слідчі знайшли пістолети, з яких були вбиті співробітники банку, а згодом затримали і двох жителів Запорізької області за підозрою в незаконному виготовленні та збуті зброї. Проти них уже порушили кримінальну справу.

Прокуратура оскаржила вирок Бойчуку

П’ять років позбавлення волі умовно за жорстоке побиття і катування чотирьох місцевих рибалок у прокуратурі Чернівецької області вважають занадто м’яким, тому подали апеляцію на рішення суду. Нагадаємо, згідно з вироком Феміди, такі самі терміни умовно, як і екс–глава Заставнівської райдержадміністрації Михайло Бойчук, отримали його подільники — брат і зять. У прокуратурі називають вирок суду стосовно фігурантів кримінальної справи таким, що «не відповідає скоєному».

У Донецькій ОДА спіймали хабарника

Начальника головного управління агропромислового розвитку Донецької обласної державної адміністрації Івана Пащенка затримали за фактом отримання хабара в особливо великому розмірі. Місцева прокуратура порушила кримінальну справу. Відомо, що підозрюваний вимагав 1,5 мільйона гривень хабара від керівників одного з місцевих ТОВ.

Доходи глави МВС

У 2010 році дохід Віталія Захарченка, який нині очолює Міністерство внутрішніх справ, склав 1 330 138 грн., з яких заробітна плата — 167 679 грн. Про це повідомило МВС у відповідь на запит «Української правди».

У приватній власності Захарченка перебуває житловий будинок площею 731,85 кв. м та гараж. Сума коштів на рахунках у банках та інших фінансово–кредитних установах — 162 413 грн.

Донеччанин Захарченко очолив МВС у листопаді 2011 року, а до того керував Державною податковою службою.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>