ЦИТАТИ ТИЖНЯ

06.01.2012

Анатолій Гриценко,
нардеп від «НУНС»
— про скасування Президентом Януковичем Дня свободи з нагоди початку Помаранчевої революції:

— Якщо йти цим шляхом, то треба скасувати і заборонити продаж курячих яєць, бо в нього був iз ними пов’язаний «колаптоїдний стан». Потім заборонити всі ці вінки, які падали йому на голову, в нього також був «колаптоїдний стан». Дії Януковича більш схожі на абсурд, ніж на поведінку державного діяча.

(радіо «Ера»)

 

Вадим Колесниченко,
нардеп від Партії регіонів
— про сенс скасування Дня свободи Януковичем:

— Те, що зробив Ющенко, коли створив якесь окреме свято свободи не зрозуміло на честь чого та для чого, яке вже ніхто не святкує, — то всі аналітики чітко сказали, що цей указ Президента Ющенка розколював країну та людей. Тому треба тільки вклонитись Президенту Януковичу та сказати «спасибі». Він виступає як державник з великої букви, який не просто словами, а кожною конкретною дією намагається об’єднати державу з розрізненої ковдри з клаптів в одну цілу соборну державу. А в опозиції почалась недоумкуватість і слабкість думки, що переростає в понос антидержавних виступів.

(Gazeta.ua)

 

Євгенія Тимошенко,
дочка лідерки БЮТ
— у своїй першій публічній промові українською мовою:

— Вранці маму винесли на руках, по–звірячому кинули до автозаку, незважаючи на важкий стан здоров‘я, та повезли в невідомому напрямку. Я звертаюся до представників засобів масової інформації з проханням припинити розповсюджувати брехню про дванадцять валіз.

(YouTube)

 

Андрій Іллєнко,
голова київської організації ВО «Свобода»
— про смолоскипний марш з нагоди дня народження Бандери
1 січня:

— Ті, хто мав намір нам перешкоджати, сьогодні п’яні валяються після Нового року. А оскільки ми тверезі, а вони п’яні, то сили не рівні.

(«1+1»)

 

Патріарх Філарет,
предстоятель УПЦ КП
— про те, чому роз’єднуються українці:

— Подивіться хоча б на часи Гетьманщини. З’являлися то один гетьман, то другий гетьман, то один отаман, то другий отаман. Кожному хотілося не підпорядковуватися начальнику, а самому бути начальником. Але ж не буває так, що всі керують! Якщо ми оцю «отаманщину» викинемо зі свого життя, тоді ми об’єднаємося. У церкві відбувається те саме. Чому церква розділилася на Західну і Східну? Причина одна — владолюбство.

(УНІАН)