НОВИНИ ПЛЮС

06.01.2012

Здача «труби»

Заступник голови фракції «Регіонів» Михайло Чечетов підтвердив, що наступного тижня парламент розгляне законопроект, який дозволятиме здачу в оренду газотранспортної системи України. «Президент іще в серпні видав указ про потребу реформування «Нафтогазу», який за минулої влади було доведено до злиднів… Тому ми приймемо будь–які закони, які сприятимуть вирішенню цього питання», — сказав Чечетов у коментарі газеті «Сєгодня».

Ув’язнення Тимошенко

Близько сотні осіб, зокрема народні депутати, взяли вчора участь в опозиційному мітингу біля Качанівської виправної колонії № 54 у Харкові, де відбуває покарання Юлія Тимошенко. Перед цим Харківський адміністративний суд за поданням мерії заборонив партії «Батьківщина» встановлювати намети біля стін колонії. Це рішення нібито пов’язане з ремонтом каналізації, яке затіяла міська влада, особливим статусом установи та перетином так званих «червоних ліній». У «Батьківщині» це рішення назвали «антидемократичним маразмом» і пообіцяли продовжувати маніфестації.

До акції долучилися представники київського наметового містечка, які прибули автобусом із Києва. Під час мітингу невідомі люди під’їхали до натовпу на автомобілі, вибігли з машини, зірвали з імпровізованого «чучела Януковича» голову і відвезли її в невідомому напрямку. Також до місця зборів приїздили три пожежні машини за фальшивим викликом.

* * *

Мер Харкова Геннадій Кернес відреагував на ініціативу БЮТ у некоректному стилі, з риторикою блазня. Використовуючи «смайлики» (знак у інтернет–спілкуванні, який позначає посмішку, смуток тощо), міський голова назвав неприпустимими «хвастощі бойовика Олександра Турчинова». «До відома всіх бажаючих приїхати до Харкова з бойовими, як вони кажуть, намірами. У Харкові все спокійно. У війну тут грати ніхто не дозволить», — повідомив Кернес у своїй заяві.

* * *

Медична комісія встановила, що стан здоров’я екс–Прем’єра Юлії Тимошенко задовільний. Такий висновок встановлено «за результатами огляду та вивчення медичної документації», повідомила прес–служба Міністерства охорони здоров’я. «Фахівцями були надані рекомендації щодо подальшого лікування Тимошенко: розширення рухового режиму, проведення лікувального масажу та комплексу лікувальної фізкультури». При цьому Тимошенко не визнає офіційні заяви й прийняла пропозицію канадських лікарів про незалежне медичне обстеження стану її здоров’я.

Також адвокат Сергій Власенко оскаржив у суді етапування пані Юлії з Києва до Качанівської колонії.

Одеський виступ

Приморський райсуд Одеси виніс попередження керівникові одеської організації «Свободи» Павлу Кириленку за організацію забороненої судом акції на честь Степана Бандери 1 січня. Організатор натомість стверджує, що вчасно попередив владу про проведення маніфестації.

Суд над Мубараком

Прокурор вимагає смертного вироку для колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака та двох його синів. Екс–главу держави звинувачують у тому, що він віддавав накази про розстріл учасників демонстрацій. Суддя в Каїрі оголосив про перерву на засіданні до 9 січня.

Теракти в Багдаді

Учора сталося чотири вибухи в шиїтських районах Багдада. Як повідомляють західні ЗМІ, внаслідок терактів у столиці Іраку загинула 21 особа, десятки зазнали поранень.