Місія можлива

23.12.2011
Місія можлива

У «Місії–4» задіяний і Машков.

На екранах українських кінотеатрів — «Місія Неможлива: Протокол Фантом». У четвертій частині пригод Ітана Ханта, якого незмінно грає Том Круз, багато хорошого гумору — за нього відповідає чудовий британський комік Саймон Пегг («Зомбі на ім’я Шон», «Прибулець Павло»). Звичайно ж, у картині присутня гарна дівчина (Пола Петон) та ще один крутий хлопець Джеремі Реннер, який зараз на піку популярності після головної ролі в «оскароносному» «Володарі бурі». Серед акторів побачимо і Володимира Машкова — російська зірка тут чи не найголовніший брутальний персонаж.

Сюжет стрічки, на жаль, не вирізняється глибокою концепцією і не виправдовує глядачевих сподiвань на неочікуванi повороти. Але «ляпи» сценарію компенсуються шаленим драйвом та гумором вкупі з новими шпигунськими пристроями. У четвертій «Місії» «вибухає» Кремль, а Том Круз бігає вулицями «білокам’яної». До слова, більшу частину «московських» сцен знімали у Празі, тому що... дешевше. Відміннiсть від попередніх «серiй» — це повна відсутність чіткого плану дiй у героя Круза. Доля так його підставляє, що доводиться не перейматися стратегією воювати з усіма...

За чутками, під час зйомок фільму актор особисто, без дублера висів на висоті більше півтори сотні метрів. Кажуть, Том Круз дуже хотів зняти не просто нову частину «Місії», а буквально «перезавантажити» всю серію. З цієї причини і трішки змінено жанр, і нових героїв.

На фільм витратили 150 мільйонів доларів, за тиждень прокату у свiтi зібрали дві третини цієї суми. Якщо ж урахувати прибутки від продажу прав для ТБ, сувенірної атрибутики, реклами БМВ у самій картині тощо, то не дивно буде почути про зйомки п’ятої частини «Місії». А зважаючи на те, що Том Круз у свої 50 виглядає набагато краще, ніж деякі його колеги в 30, то ще років 10—15 ми точно будемо слідкувати за його «місіями».