Помста за Казанського?

Помста за Казанського?

Учора в Оболонському районному суді Києва розпочалося слухання справи колишнього начальника Головного управління охорони культурної спадщини Київської міськ­держадміністрації Руслана Кухаренка, якого звинувачують у розтраті 640 тисяч бюджетних коштів, а також у перевищеннi ліміту на використання транспортних послуг.

Ілліч воскрес

Ілліч воскрес

Минуло три роки з листопада 2008 року, коли міська влада прибрала з центру міста монумент Леніну, як Соснівський районний суд Черкас ухвалив постанову, в якій визнав рішення міськради про перенесення пам’ятника незаконним. Судова тяганина за позовом мiсцевого пенсіонера Миколи Гуріненка та обкому Комуністичної партії до мера Сергія Одарича та виконкому міста тривала три роки.

Рік української гордості

Рік української гордості

Рішення про те, щоб 2012 рік пройшов на Львiвщинi як рік вшанування УПА, підтримала більшість депутатів облради. «Це абсолютно логічне рішення, — пояснює «УМ» Андрій Холявка, депутат Львівської обласної ради. — Наступного року святкуватимемо 70–ту річницю з часу створення Української повстанської арміїі. Наразі опрацьовується комплекс заходів, які проводитимуться наступного року. Також наступний рік оголошено роком хорунжої Січового Стрілецтва Олени Степанів–Дашкевич, Ярослава Стецька, патріарха Йосипа Сліпого та художника Олекси Новаківського».

Диктатори, на коліна!

Диктатори, на коліна!

Як наголошує депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна, пам’ятник диктаторам на колiнах з’явиться лише за умови, що нинішня влада не припинить тероризувати українців символами Радянського Союзу, які повертаються на площі наших міст. Встановити монумент «Кати українського народу», а під ним табличку з текстом пакту Молотова—Рiббентропа — таку ідею подали львівські й тернопільські скульптори.

На потяг — як на літак

На потяг — як на літак

Система продажу залізничних квитків модернізується у зв’язку з наближенням Євро–2012 та передачею Україні першого швидкісного поїзда виробництва Hyundai Rotem. Вiдтепер при встановленні вартості квитка на потяг у швидкісних поїздах Hyundai враховуватимуть принципи ціноутворення, що застосовують в авіації. Тобто, як пояснили «УМ» у Міністерствi iнфраструктури, продаж квитків розпочинатимуть за 90 діб iз мінімальної ціни (середня вартiсть, залежно вiд маршруту — 150 грн.), а з наближенням дня відправлення потяга квитки дорожчатимуть.

Вогонь миру в місті Лева

Вогонь миру в місті Лева

Передача вогню кордонами держав — давня пластунська традиція. «Ми дотримуємось її вже 13 років, — розповіла «УМ» Ксенія Мединська, речник акцiї Вифлеємського вогню у Львові. — Українські пластуни на кордоні у Рава–Руській зустріли польських скаутів, які й передали нам вогонь. Ми традиційно обмінялися подарунками та співали пластунських пісень. Для наших польських побратимів власноруч виготовили листівки та підготували медових «миколайчиків».

Білоруски, роздягайтеся!

Білоруски, роздягайтеся!

Троє українок з організації Femen — Інна Шевченко, Оксана Шачко та Олександра Немчинова, — над якими після проведення в Мінську акції «КГБацька» цілий вечір глумилися чи то білоруські кагебісти, чи то міліціонери, учора вночі нарешті повернулися до Києва. Як розповіла «УМ» лідер організації Анна Гуцол, дівчат били, зокрема й різками, наказували роздягатися, примушували тримати плакати з німецькою свастикою, погрожували вбити, обрізали пасма волосся ножем... На запитання, чи не зазнали дівчата сексуального насильства, Анна відповіла: «Ні, але їхнiй моральний та фізичний стан дуже важкий». Оговтавшись від потрясінь вечора 19 грудня, білявки з Femen заявляють про підготовку «акцій помсти». «Ми вже плануємо наступну поїздку в Білорусь, думаю, це буде не один протест», — каже одна з постраждалих, Інна Шевченко, і закликає білоруських колежанок приєднатися до них.

«Косить» не кір, а ускладнення

«Косить» не кір, а ускладнення

Днями від ускладнень пiсля кору, що призвели до двосторонньої пневмонії, помер 16–річний хлопець, мешканець Дрогобицького району. Завідувач епідеміологічним відділом Львівської обласної санітарно–епідеміологічної станції Наталя Тімко пояснює «УМ»: «Не так небезпечний кір, як ускладнення від нього. Юнак з високою температурою потрапив до районної лікарні, а вже потім його перевезли в обласну інфекційну. Якби батьки звернулися до медиків не на 16–ту добу захворювання, можливо, все сталося б інакше. У хлопця була гарячка, висипи та задишка, тож за два тижні реанімації він помер. Помер він не від кору, а саме від ускладнення. Пневмонія розвинулася як вторинна інфекція».

Країна, розділена морем, чекає на вас

Країна, розділена морем, чекає на вас

«Від офіційних візитів — до ділового співробітництва» — так визначила свою діяльність Державна корпорація MATRADE в особі керівника торгового відділу посольства Малайзії в Україні Віталія Бойка. Корпорація готова допомагати українським бізнесменам, які хочуть відкрити свою справу в цій країні, що розташована на двох півостровах, розділених Південно–Китайським морем.

Всі статті рубрики