НОВИНИ ПЛЮС

25.11.2011

Тимошенко потребує лікування

Комісія Міністерства охорони здоров’я рекомендувала надати екс–Прем’єру Юлії Тимошенко терапевтичне лікування. Про це повідомила прес–служба Державної пенітенціарної служби, зазначивши, що результати обстеження, проведеного позавчора в Київській обласній клінічній лікарні, були досліджені комісією МОЗ. Скарг чи заяв щодо порядку проведення медобстеження, а також відносно дій комісії МОЗ або персоналу Київського СІЗО від Юлії Тимошенко не надходило, повідомила «тюремна» прес–служба.

Міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко заявив, що обстежити ув’язнену лідерку БЮТ можна лише в системі його відомства. «Пані Тимошенко хоче, щоб це тільки для неї було зроблено аналізи. Але, на жаль, вона перебуває в певній установі, і якщо її лікувати, вони відповідають за її життя... Зробить аналізи — ми не знатимемо результатів. Якщо будуть відомі результати, то не відомо, в якій лабораторії, і чи ті це результати, які були. Тому ми наполягаємо на своєму», — пояснив Аніщенко.

Кучма знову стане депутатом?

Леонід Кучма не виключає, що балотуватиметься у народні депутати на виборах 2012 року. «Мені навіть показували результати опитувань імовірності мого проходження до парламенту по деяких мажоритарних округах. І знаєте, дуже непогані. Тому відповім так, як велить народна мудрість: «Не зарікайся», — сказав Кучма в інтерв’ю тижневику Weekly.ua.

Страхи Януковича

Учора, під час робочого візиту Президента до Сум, мешканців міста не пускали до продуктового магазину, розташованого поряд із театром юного глядача, де перебував Віктор Янукович. За повідомленням сайту «Данкор», на заваді стала міліція та охорона у штатському. Крім того, як розповіли працівники Сумського насосного заводу, у зв’язку з приїздом на підприємство Януковича їм заборонили проносити на роботу в будь–якому вигляді... яйця.

Азаров у Казахстані

Прем’єр–міністр Микола Азаров запропонував Казахстану використовувати транзитні можливості України. Про це він заявив учора на спільній прес–конференції із прем’єром Республіки Казахстан Карімом Масімовим, перебуваючи з візитом в Астані. «Ми готові взяти участь у великій програмі індустріалізації Казахстану», — заявив також глава українського уряду. Він зазначив, що за дев’ять місяців поточного року товарообіг між Україною і Казахстаном зріс на 70%.

У Казахстані Азаров став почесним професором Євразійського національного університету ім. Гумільова. Таке звання йому присвоїли під час відвідин Українського центру науки і культури у ЄНУ. Там Прем’єр повідомив про домовленість провести Дні культури України в Казахстані у 2014 році», приурочивши це до 200–річчя з дня народження Тараса Шевченка.