ЦИТАТИ ТИЖНЯ

25.11.2011

Віктор Янукович,
Президент України, свого часу судимий
— про День свободи:

— Сьогоднішні заходи кожен буде святкувати по–своєму, я теж по–своєму. Слово «свобода» має особливу цінність у моєму житті. І я знаю про це не з чуток. Я це пройшов.

(УНІАН)

 

Юрій Луценко,
екс–міністр внутрішніх справ, ув’язнений у СІЗО
— про дві дороги української громади:

— В українців є дві моделі поведінки. Перша — шлях хохулі, унікального, ні на що в живому світі не схожого створіння, якого вчені довго не могли віднести до жодної з груп існуючої класифікації. Це — шлях внутрішньої еміграції, духовної робінзонади, ігнорування зовнішніх викликів. Шлях, звісно, унікальний, але закінчиться дуже неестетично й неперспективно. Через 80 років дискусій учені визначили хохулю як «однопрохідного ссавця». Друга модель — шлях дикобраза. Це шлях боротьби за право бути не таким, як усі, відстоювання свого місця в не завжди приязному світі, захисту власної гідності та свободи... Дієве громадянство породжує лідера нації, а не навпаки.

(«Дзеркало тижня. Україна»)

 

Олег Тягнибок,
голова ВО «Свобода»
— про голосування БЮТ і «Фронту змін» за новий закон про вибори:

— Ухвалення Закону «Про вибори народних депутатів України» показало: так звана «парламентська опозиція» – на короткому повідку біля ноги Януковича. Більше того, вона ще радісно повискує, бо їй кинули кістку.

(«Українська правда»)

 

Анатолій Гриценко,
нардеп від «НУНС», лідер партії «Громадянська позиція»
— про свій політичний вибір:

— Бути дійсно в опозиції холодно. Часом самотньо. Проте не гидко.

(блог в LJ)

 

Олександр Сін,
міський голова Запоріжжя
— про те, чому міськрада дала дозвіл на встановлення пам’ятника Сталіну біля будівлі

— Фігуру Сталіна біля офісу осередку Компартії можна порівняти з манекеном, який встановлено у вітрині магазину. Сталін потрапив всередину приміщення, не зрушивши з місця, але зміна проекту будівлі цілком законна.

(«Запоріжжя. Коментарі»)