Старт Українських ресторанних сезонів

09.11.2011

Починаючи із цієї осені, українці ще на один крок наблизилися до цивілізації: усі бажаючі зможуть відчути себе гурманами у малобюджетний спосіб. Два десятки фешенебельних закладів харчування у Львові та Києві протягом двох тижнів пропонуватимуть відвідувачам меню від власних шеф–кухарів за доступною ціною. У Львові з 14 по 28 листопада , а у Києві з 21 листопада по 5 грудня обід із трьох страв коштуватиме 145 гривень, із чотирьох та келихом вина — 195 гривень. Щоправда, насолодитися фірмовими наїдками під час Ресторанних сезонів можна буде з 11–ї ранку до 19–ї вечора. Які саме ресторани беруть участь у цьому сезоні, можна дізнатися з мережі Facebook та на сайті www.bestrest.in.ua. Звідти ж буде й інформація про меню та форми подачі страв. Зазвичай береться базовий принцип: готувати з місцевих сезонних продуктів, використовуючи палітру різноманітних кухонь: від національної та домашньої — до високої авторської та страв кращих світових стандартів.

Як зазначили організатори, основна мета заходів, з одного боку, розвивати гастрономічну культуру населення і дати зрозуміти пересічному українцеві, що кожному з нас доступний ексклюзивний обід у розкішному інтер’єрі з дорогою вивіскою, а з іншого боку — стимулювати конкуренцію між ресторанами. Так, у весняний сезон мають намір підключитися уже й кращі ресторани Одеси.

Ресторанні сезони багато в чому схожі з тижнями моди й останнім часом стали невід’ємною частиною культури гастрономічно просунутих міст світу: Нью–Йорка, Лос–Анджелеса, Лас–Вегаса, Вашингтона, Відня, Мадрида, Лондона, Стокгольма, Парижа. До речі, у Франції проект має назву «Всі — у ресторан!». Під час таких ресторанних тижнів демонструються досягнення провідних рестораторів і шеф–кухарів, так як і в Україні, у вигляді наборів із трьох–п’яти страв. Навіть у найдорожчих ресторанах Нью–Йорка, де столики заброньовані на місяці вперед і вечеря коштує не менше 500 доларів, існує можливість, звісно, за певної удачі, записатися на обід із фіксованою ціною в 35 доларів.

Старт Українських ресторанних сезонів — пробний, він не є рейтинговим чи конкурсним. Оціночна частина Сезонів належатиме відвідувачам, які зможуть висловити свої враження на сайті від гарбузового крем–супу з фуа–грою та смаженим насінням або від пельменів iз гусячою печінкою та соусом із білих грибів, або ще від багатьох із 152 спеціально приготованих до Сезонів нових страв. Кажуть, шеф–кухарі старалися.

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>