Починаючи із цієї осені, українці ще на один крок наблизилися до цивілізації: усі бажаючі зможуть відчути себе гурманами у малобюджетний спосіб. Два десятки фешенебельних закладів харчування у Львові та Києві протягом двох тижнів пропонуватимуть відвідувачам меню від власних шеф–кухарів за доступною ціною. У Львові з 14 по 28 листопада , а у Києві з 21 листопада по 5 грудня обід із трьох страв коштуватиме 145 гривень, із чотирьох та келихом вина — 195 гривень. Щоправда, насолодитися фірмовими наїдками під час Ресторанних сезонів можна буде з 11–ї ранку до 19–ї вечора. Які саме ресторани беруть участь у цьому сезоні, можна дізнатися з мережі Facebook та на сайті www.bestrest.in.ua. Звідти ж буде й інформація про меню та форми подачі страв. Зазвичай береться базовий принцип: готувати з місцевих сезонних продуктів, використовуючи палітру різноманітних кухонь: від національної та домашньої — до високої авторської та страв кращих світових стандартів.
Як зазначили організатори, основна мета заходів, з одного боку, розвивати гастрономічну культуру населення і дати зрозуміти пересічному українцеві, що кожному з нас доступний ексклюзивний обід у розкішному інтер’єрі з дорогою вивіскою, а з іншого боку — стимулювати конкуренцію між ресторанами. Так, у весняний сезон мають намір підключитися уже й кращі ресторани Одеси.
Ресторанні сезони багато в чому схожі з тижнями моди й останнім часом стали невід’ємною частиною культури гастрономічно просунутих міст світу: Нью–Йорка, Лос–Анджелеса, Лас–Вегаса, Вашингтона, Відня, Мадрида, Лондона, Стокгольма, Парижа. До речі, у Франції проект має назву «Всі — у ресторан!». Під час таких ресторанних тижнів демонструються досягнення провідних рестораторів і шеф–кухарів, так як і в Україні, у вигляді наборів із трьох–п’яти страв. Навіть у найдорожчих ресторанах Нью–Йорка, де столики заброньовані на місяці вперед і вечеря коштує не менше 500 доларів, існує можливість, звісно, за певної удачі, записатися на обід із фіксованою ціною в 35 доларів.
Старт Українських ресторанних сезонів — пробний, він не є рейтинговим чи конкурсним. Оціночна частина Сезонів належатиме відвідувачам, які зможуть висловити свої враження на сайті від гарбузового крем–супу з фуа–грою та смаженим насінням або від пельменів iз гусячою печінкою та соусом із білих грибів, або ще від багатьох із 152 спеціально приготованих до Сезонів нових страв. Кажуть, шеф–кухарі старалися.