Нема дороги? Не буде й ліжка

18.10.2011

Таки досягли поставленої мети учасниці незвичайного страйку в колумбійському місті Барбакоас, що в департаменті Наріньйо на південному заході країни. Акція тривала аж 112 днів. Саме стільки часу — майже чотири місяці — значна частина чоловіків у містечку лишалися без сексу з дружинами. Жінки таким чином протестували проти бездіяльності влади у справі реконструкції автодороги. За повідомленням агенції RPP Noticias, у страйку взяли участь 288 мешканок Барбакоаса.

Ініціатива виникла на початку липня. Лідерами страйку стали суддя Марібель Сильва та вчителька Рубіела Кабесас. Кожна з учасниць організованої ними групи оголосила, що не вступатиме в сексуальні контакти з чоловіками (або коханими) доти, поки не відремонтують дорогу, яка з’єднує Барбакоас із сусіднім муніципалітетом та центром департаменту.

Жінкам таки вдалося домогтися свого — минулого четверга в Барбакоасі почали реконструювати 57–кілометрове шосе до міста Пасто. Як з’ясувалося, визначальною стала позиція дружини мера. Хосе Арнульдо Пресіадо теж відчув на собі весь тягар тривалого позбавлення сексу, коли дружина принципово спала в окремій кімнаті. Почувши запевнення, що «дорогу життя» буде доведено до пуття, жінки Барбакоаса заявили, що припиняють страйк і повертаються до звичного способу життя.

Може, і в Україні слід узяти на озброєння досвід наріньянок, щоб поліпшити стан автошляхів?..