На Лукашенка вже заведено справу

На Лукашенка вже заведено справу

Британська юридична контора McCue&Partners підготувала пакет слідчих документів проти Олександра Лукашенка, який готова надати кожному, хто забажає розпочати за кордоном судовий процес проти президента Білорусі за порушення прав людини. Тепер питання лише в тому, чи знайдеться такий охочий. Адвокати фірми «Макк’ю і партнери» зібрали свідчення людей, що постраждали від репресій у Білорусі, зокрема трьох опозиційних конкурентів Лукашенка на президентських виборах у грудні минулого року — Андрія Санникова, Володимира Некляєва та Олеся Міхалевича. На 68 сторінках обвинувального акту викладено свідчення жертв про знущання над ними, побиття та шантаж ув’язнених репресіями проти їхніх родин.

Що лікар приписав

Що лікар приписав

У Лос–Анджелесі розпочався судовий процес над лікарем–кардіологом Конрадом Мюрреєм, якого звинувачують у ненавмисному вбивстві Майкла Джексона. Особистий лікар поп–короля, який помер 25 червня 2009 року, своєї вини не визнає. А захист підсудного наполягає, що Джексон сам прийняв занадто велику дозу ліків, мимохіть скоївши самогубство.

Краще синя птаха в руці...

Краще синя птаха в руці...

У прав людини тепер є свій логотип. Конкурс на графічний символ, який символізуватиме боротьбу за дотримання прав людини, організувало міністерство закордонних справ Німеччини. Переможця загальним голосуванням в інтернеті обирали користувачі з усього світу. Найбільше голосів здобув проект 33–річного сербського графіка Предрага Стакича.

«Нобель» за революцію

«Нобель» за революцію

Сьомого жовтня в Осло Нобелівський комітет оголосить лауреата цьогорічної премії миру. Доти ім’я (чи імена) переможця засекречене, проте експерти дедалі впевненіше пророкують перемогу... блогерам. Адже, визначаючи лауреата Нобелівської премії миру, комітет прагне відобразити найбільш визначні події, які цього року змінили світ. Навряд чи щось цього року схвилювало міжнародну спільноту більше, ніж хвиля революцій у країнах Північної Африки та Близького Сходу. А запустили цю хвилю саме блогери — і в Тунісі, і в Єгипті, й навіть частково в Лівії революції починалися із соціальних мереж в інтернеті.

Всі статті рубрики