НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Країна, де нас люблять і чекають

Країна, де нас люблять і чекають

Казахстан вважається однією з найуспішніших дер­жав не лише пострадянського простору, а й усього тюркського світу. Тож економічна співпраця з цією країною могла б чимало дати й Україні. Тим паче, більшість двосторонніх зв’язків збереглася ще з часів СРСР. Щоправда, за роки незалежності бізнесмени Казахстану та України можуть більше розповісти про втрати, ніж про здобутки.

Суха статистика з відкритих джерел засвідчує, що якщо до 2008 року загальний товарообіг між нашими державами лише зростав (до 5 млрд. доларів США порівняно з 3 млрд. у 2007–му), то з 2009 року почався спад. Торік загальний товарообіг скотився на «дно» — десь до 2 млрд. доларів. І не останню роль у цьому відіграло створення Митного союзу за участі Росії, Білорусі та Казахстану.

Утім українські дипломати в Астані оптимізму не втрачають. Тим більше що вже цього року показники товарообігу почали зростати, передусім за рахунок співпраці в енергетичній сфері. Про те, чому українські підприємці втрачають можливості в Казахстані і як цю ситуацію змінити, а також про вигоди, які наша держава може отримати від створення Митного союзу, «УМ» розповів Надзвичайний і Повноважний посол України в Казахстані Олег Дьомін.

Всі статті рубрики