В обмінник — без паспорта

В обмінник — без паспорта

Голова Національного банку України Сергій Арбузов підтвердив інформацію, яка позавчора ввечері з посиланням на неофіційні джерела заполонила інтернет–видання: НБУ може встановити суму готівки, яку буде дозволено купувати, не пред’являючи паспорт. Інформагенція УНІАН свідчить, що в НБУ обговорюють як «межу» суму в тисячу доларів, тобто менше тисячі «зелених» можна буде купити чи продати і без документів, що посвідчують особу. Утім «можливий ліміт таких операцій поки що називати рано, ми аналізуємо ситуацію на ринку і вивчаємо доцільність застосування таких заходів».

Квіти — міністрові!

Квіти — міністрові!

«Квітковий дартц» дивував учора опівдні студентів та перехожих, які опинилися на майданчику навпроти червоного корпусу Київського національного університету ім. Шевченка. Усі охочі — студенти, люди, які гуляли в парку, — отримували від організаторів акції квіти, якими їм пропонували поцілити в карикатуру міністра освіти Дмитра Табачника. Утім «веселий захід» ставив перед собою зовсiм не розважальну мету. Гру у дротики «Поціль у Табачника — врятуй освіту і науку України», яку влаштували громадська ініціатива «Оновлення країни» та «АнтиТабачна кампанія», було влаштовано на знак протесту проти політики, яку провадять Міносвіти та особисто його керівник.

І ще одна дівчинка

І ще одна дівчинка

Учора донька екс–Президента України Леоніда Кучми, 41–річна Олена, народила дівчинку. Мати та дитя почуваються добре — такою лаконічною і, за великим рахунком, вичерпною, була вчорашня інформація. Зацікавленій громадськості наразi невідомо, в якому пологовому будинку побачила світ донька Олени та Віктора Пінчуків та як дівчинку назвуть. Попереднього разу, в 2003 році, Олена народжувала доньку Катю в Австрії. Про вагітність Олени широка громадськість дізналася кілька тижнів тому, коли в Ялті, під час форуму «Ялтинська ініціатива», яку проводить бізнесмен i меценат Віктор Пінчук, журналісти поряд iз ним не побачили дружини. «Вона готується стати мамою, вже от–от», — розповів тоді журналістам зворушений Леонід Кучма.

Ведмiдь на вухо наступив

Ведмiдь на вухо наступив

Випадок стався в селі Річка Косівського району, коли Василь Григорчук спокійно ходив бiля власного будинку. Та ж раптом на стежці чоловіка перестрів ведмiдь. Звір кинувся на людину, трошки потягав та втік геть. Від сутички у пана Василя залишилися рани, найбільша з яких на лівому стегні. Його в стані шоку знайшли сусiди й одразу направили до травматологічного відділення Косівської райлікарні. Чергова медсестра повідомила «УМ», що наразі здоров’я чоловіка у задовільному станi, поранений може ходити і вже відійшов від потрясіння. Вона також зазначила, що ведмідь не кусав, а лише штовхав Григорчука.

Генплан для Карпат

Генплан для Карпат

Упродовж останніх п’яти років за рейтингами основних показників туристичної діяльності Івано–Франківщина разом із Києвом та Кримом стабільно входить до трійки вітчизняних лідерів. Понад мільйон туристів, котрі щорічно відвідують Прикарпаття, — вже звичні для регіону показники. Та рекреаційний потенціал краю Черемоша й Прута спроможний на більше. Мабуть, тому схильний до мегапланів прикарпатський «губернатор» Михайло Вишиванюк днями підняв обласну туристичну планку до небачених висот. «У нас більше двох сотень туристичних рекреаційних закладів i понад 750 приватних садиб сільського зеленого туризму, — зазначив він. — Задача облдержадміністрації — збільшити кількість туристів, які приїжджають у мальовниче Прикарпаття, принаймні вдесятеро».

Патріарх, який потребує реклами

Патріарх, який потребує реклами

П’ятий візит на рік — предстоятель Російської право­славної церкви Кирил здійснює поїздки Україною з такою регулярністю, начебто відвідує густозаселені православними області Ро­сії. Географія сміливого «освоєння України» розширюється: не тільки російськомовний Схід, а й далі на захід країни. 1–2 жовтня патріарх приїде на Буковину. За тиждень до цього візиту вже розгорілися пристрасті та почалися скандали.

Всі статті рубрики