Гостинність без паранджі

Гостинність без паранджі

Саудівська Аравія — одна з найбільш консервативних ісламських держав у світі. Особливо це впадає в око у ставленні до жінок: приїжджаючи в цю країну, навіть іноземки (а це переважно дружини спеціалістів з інших країн, що працюють у Саудівській Аравії) ще в літаку одягають абайю — широкий чорний халат–накидку, який приховує обриси фігури. Аравійки не мають права керувати авто, подорожувати без чоловіка і ще багато чого. А донедавна не могли й брати участь у виборах. Але за останні роки в Саудівській Аравії відбулося багато змін. Не відступаючи від суворих мусульманських традицій, країна поступово і, можливо, не помітно для західного ока модернізується. Запорукою цього процесу стало правління 87–річного короля Абдалли ібн Абделя Азіза аль–Сауда, який був коронований у 2005–му.

Екскурсія на небо

Екскурсія на небо

Хоча дорожньо–транспортні пригоди на розбитих дорогах Пакистану — не рідкість, трагедія, що сталася вчора у провінції Пенджаб, вразила навіть звичних до всього місцевих «даїшників». У шкільного автобуса, в якому поверталися з екскурсії 105 дітей та дорослих, приблизно за сто кілометрів на схід від міста Ісламабад відмовили гальма. Машину занесло на гірській дорозі, після чого вона перевернулася і впала у прірву. Загинуло щонайменше 38 людей, серед яких принаймні 24 дитини, решта пасажирів отримали тяжкі травми. Кількість жертв аварії може зрости, адже багато поранених — у критичному стані.

«Я вирішую, і я ще президент!»

«Я вирішую, і я ще президент!»

Заанонсована рокіровка на чолі Росії — Путін замість Медведєва — вже призвела до першого публічного прояву несприйняття Дмитра Анатолійовича як реального глави держави. Однак високопоставлений чиновник таки поплатився за це посадою.

Не переходь дорогу циганському барону!

Не переходь дорогу циганському барону!

У Болгарії розгорається серйозний міжетнічний конфлікт. Позавчора увечері в багатьох містах країни — Софії, Варні, Бургасі, Пловдиві, Враці, Старій Загорі, Перніку, Благоєвграді, Плевені та Пазарджику — відбулися багатотисячні мітинги на підтримку мешканців села Катуніца. Як повідомляє болгарська газета «Труд», почалося все минулої суботи, коли в цьому розташованому неподалік Пловдива населеному пункті автомобіль, який належить родині місцевого циганського барона, переїхав молодого болгарина. Від отриманих поранень чоловік помер.

Всі статті рубрики