Бреше, як Соловйов

Бреше, як Соловйов

Батьки, вчителі та учні навчальних закладів I—III ступенів №3, 27, 100 міста Макіївки та школи №111 Донецька за підтримки Комітету опору диктатурі в Донецькій області пікетували обласну державну адміністрацію. Вимога одна і цілком законна: негайно забезпечити ухвалу суду про припинення будь–яких дій щодо ліквідації шкіл, розпочавши підготовку до нового навчального року. Нагадаємо, Феміда у складі судової колегії Донецького апеляційного суду прийняла дві ухвали, якими зупинила виконання ліквідаційних рішень Макіївської міської ради про закриття україномовних навчальних закладів. Аналогічна ситуація, кажуть організатори акції, склалася і зі школою №111 Донецька, рішення про ліквідацію якої зупинив Ворошилівський районний суд.

Спроба №2

Спроба №2

Своїм рішенням Господарський суд Криму реанімував справедливі претензії ще п’ятирічної давності. Нагадаємо, в січні 2006 року до російського відомства через севастопольський Апеляційний і Господарський суди позивалось держпідприємство «Держ­гідрографія». Більше того, працівники його Севастопольської філії на виконання судового рішення спробували навіть потрапити на об’єкти, проте майже кожного разу наштовхувалися на «непробивних» озброєних морських піхотинців ЧФ Росії. А у Ялті український маяк чорноморці фактично повертали під свою юрисдикцію силоміць.

Пусти нардепа в Пирогів...

Пусти нардепа в Пирогів...

«Міністр Кулиняка, не губи музей у Пирогові!» — лунало вчора під стінами Міністерства культури і туризму. Ініціаторами акції протесту виступили київська міська організація ВО «Свобода», незалежна профспілка працівників музею та безпосередньо його співробітники, невдовлені роботою нинішнього керівництва Мінкульту.

Манзель вам від Львова

Манзель вам від Львова

Львів’яни визначилися з футбольною візитівкою свого міста. У конкурсі на право представляти Львів у промоційному ролику УЄФА перемогла родина Манзель. Змагання відбувалося прозоро — журі з надісланих фотографій обирало, яка ж сім’я якнайкраще уособлює гостинність міста Лева. До участі запрошували подружжя з двома і більше дітьми віком від 3 до 15 років.

Кулаком по святині

Кулаком по святині

Прес–служба Духовного управління мусульман Криму повідомила про руйнування стародавнього поховання Ескендера чи, як його називають самі мусульмани, святинi Карли Азіз. Могила, розташована в лісі, поруч із цілющим джерелом, яке фактично б’є з–під неї, давно стала місцем поклоніння для віруючих кримських татар зі всього півострова і сусідніх областей.

Нас у Шанхаї не помітили

Нас у Шанхаї не помітили

Інститут вищої освіти Шанхайського університету оприлюднив свій черговий університетський рейтинг, що вважається одним із найавторитетніших у світі. Але напружувати очі й вишукувати там бодай одну українську назву — марна справа. Жоден із вітчизняних вишів до шанхайського списку, який включає 500 вищих навчальних закладів, не потрапив.

Зігнав злість на пухнастому

Зігнав злість на пухнастому

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Закон про захист тварин від жорстокого поводження в нашій країні, де й з людьми–то нерідко поводяться, як із худобою, діє далеко не завжди. Але винятки таки трапляються. Днями в Одесі було порушено карну справу проти 46–річного громадянина Молдови, який жорстоко побив кошеня. Як повідомляє прес–служба Одеського міського управління міліції, знайти винного вдалося завдяки свідченням очевидців — мешканцям одного з будинків Приморського району Одеси. Вони звернулися до правоохоронців, щойно побачили, як у дворі п’яний чоловік, тримаючи за хвіст маленького котика, б’є його об сходи та об стіну. Побачивши людей, виродок утік, кинувши звірятко до сміттєвого баку.

Квартири для «елітних» вкладників

Квартири для «елітних» вкладників

На урочисте відкриття будинку за адресою проспект Маяковського, 1–2 у столиці, квартири в якому отримали жертви відомої на всю Україну будівельної афери, приїхали керівники з Київської міськ­держадміністрації на чолі з Олександром Поповим та представники компанії «Київміськбуд». Обмануті вкладники «Еліти–центр» отримали 39 квартир у 25–поверховому будинку на Троєщині. Перевагу в наданні житла надавали тим, хто продав власне житло, щоб вкласти гроші в «Еліту».

Всі статті рубрики