Африку з Азією з’єднає міст

Африку з Азією з’єднає міст

Біблійний Мойсей свого часу розвів море, щоб ізраїльтяни змогли пройти його дном на інший берег. А тепер Єгипет та Саудівська Аравія вирішили осучаснити легенду, проклавши шлях через те саме Червоне море — щоправда, не по дну, а над водою: звівши міст. За проектом, 32кілометрова переправа між Африкою та Азією, яка складатиметься з автомобільної траси та залізничного віадука, має пролягти поряд із входом до Акабської затоки у північно­східній частині Червоного моря. Як зазначає німецький тижневик «Шпігель», місце будівництва мосту обрано таким чином, щоб він проліг в обхід Ізраїлю.

Не потрібні їй ті мільярди!

Не потрібні їй ті мільярди!

Дітей російських та українських нуворишів недарма знущально називають «золотою молоддю»: ці хлопчики та дівчатка, які з дитинства отримують усе, що захочуть, буквально розкидають гроші, анітрохи їх не цінуючи. Найдорожчі автомобілі, найрозкішніші вілли, мобільні телефони вартістю 50 тисяч доларів та шампанське по 3 «штуки» пляшка...

Запах Литви

Запах Литви

Раніше з парфумами у світі асоціювалася Франція. А невдовзі, можливо, асоціюватиметься ще й Литва. Щоправда, не з парфумерною справою загалом, а винятково з одним конкретним ароматом. Як повідомляє польська інформагенція ПАП, литовці вирішили промотувати свою країну у світі з допомогою «національного запаху» — парфумів з унікальним букетом ароматів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Від Лондона до самих до околиць

Від Лондона до самих до околиць

Масштаби нічних заворушень у Лондоні зменшуються, але їх географія Великою Британією розширюється. Це пояснюється тим, що влада стягнула до столиці великі сили поліції (кількість столичних поліцейських збільшено з 6 до 16 тисяч за рахунок підмоги з регіонів), «оголивши» таким чином провінцію перед кримінальними елементами. В інших містах Об’єднаного Королівства правоохоронцям бракує ресурсів, тому випадки масового вандалізму та мародерства там не припинилися й досі, хоча в Лондоні ситуація вже майже спокійна. Більше не покладаючись на поліцію, населення Манчестера, Ліверпуля, Глостера, Бірмінгема та інших «гарячих» міст Англії, передусім власники магазинів, організовують групи самозахисту.

Каструлями по владі

Каструлями по владі

Масові заворушення тривають і в Чилі. Там теж протестує молодь. Але, на відміну від Англії, де представники переважно бідних іммігрантських кварталів вийшли на вулиці суто з хуліганських мотивів (нагадаємо, бунт спричинило вбивство поліцією африканського молодика, який перед тим поранив полісмена), у Латинській Америці студенти відстоюють своє право на якісну і, головне, дешеву державну освіту. Уже традиційно для нинішнього часу акції протесту збираються за посередництва соціальних мереж в інтернеті. До груп, створених студентською громадою Університету Чилі у «Фейсбуці» та інших майданчиках у всесвітньому павутинні, долучаються й нестуденти. Позавчора пізно увечері мешканці чилійської столиці організували «каструльний бунт» на підтримку молоді. В один і той самий час у різних районах Сантьяго люди почали стукати в каструлі, казанки та інший посуд. Гамір було добре чути в усіх районах міста, зокрема й поблизу президентського палацу Ла–Монеда.

Розкосе обличчя «Варяга»

Розкосе обличчя «Варяга»

Учора вранці з порту міста Далянь, що в провінції Ляонін на північному сході Китаю, вийшов у відкрите море, у своє перше випробувальне плавання, перший китайський авіаносець «Ши Лань». Китайські військові заявили, що «проведення ходових випробовувань не займе багато часу, і після їх завершення авіаносець повернеться до порту, де триватимуть роботи з його вдосконалення».

Всі статті рубрики