Перша книжка Дарії Цвек «Солодке печиво», яка перевидавалася згодом дев’ять разів, з’явилася у 1961 році. Популярності найвідомішої української кулінарки радянських часів сьогодні може позаздрити кожна нинішня претендентка на це звання. Бо загальний наклад книг Дарії Цвек становив п’ять мільйонів примірників. Їх розкуповували і за ними готували. А тістечка й пиріжки, спечені за рецептами подруги письменниці Ірини Вільде, такі ж смачні, як і півстоліття тому.
Щоб спекти «слойоні» пиріжки з яблуками, для тіста потрібно 400 г борошна, 200 г вершкового масла або маргарину, 1 яйце, 2—3 столові ложки молока, 1 чайну ложку оцту, на кінець ножа солі.
Борошно посипати на дошку, поділити на дві частини. До однієї частини додати яйце, оцет, посолити і замісити на холодному молоці некруте тісто. Другу частину борошна посікти з жиром і домісити рукою. Першу частину тіста розкачати, на середину покласти другу частину, загорнути конвертом, посипати борошном і розкачати від себе, не натискаючи. Знову посипати борошном і скласти втроє. Загорнути в серветку, поставити в холодне місце. Так розкачувати і охолоджувати тричі через кожні 10—15 хвилин. Тоді розділити тісто на дві частини, кожну розкачати, вирізати тонкою склянкою коржики або нарізати на квадрати, накласти начинку, зліпити, викласти на лист, змастити яйцем і пекти 20—25 хвилин у дуже гарячій духовці (240—250оС).
Для начинки беремо 0,5 кг яблук, 100 г цукру, 2 столові ложки мелених білих сухарів, кориця. Яблука чистимо, натираємо на рідкій тертці, додаємо цукор, сухарі, корицю, вимішуємо і накладаємо на тісто.
Щоб зробити тістечка із сливами (вишнями), для тіста потрібно 300 г борошна, 150 г вершкового масла або маргарину, 2 столові ложки цукру, 3 варені жовтки, цедра і сік iз 1 лимона або 1 чайна ложка оцту. Спочатку треба посікти жир iз борошном, додати протерті крізь сито і змішані з цукром варені жовтки, цедру, лимонний сік (оцет) і замісити. Далі тісто розкачати на посипаній борошном дошці і склянкою вирізати коржики. Змастити їх білком, краї кожного обкласти валочком з тіста, а зверху покласти сливи без кісточки (усього потрібно 0,5 кг) і посипати цукром. Випікати 20 хвилин на змащеному жиром листі при температурі 220оС. Готові тістечка можна покрити білковою піною з цукром (3 білки, 100 г цукру). Тоді їх слід поставити ще раз у духовку, щоб піна підсохла.