Не спи — поховають!

28.07.2011

Ситуації, коли людей помилково намагаються поховати живцем, не такі вже й рідкісні. Найчастіше в таких випадках гаданий небіжчик або важко хворий, або перебуває в летаргійному сні. А ось у ПАР оказія: родичі віддали в морг діда–живчика, який просто заснув.

Як повідомляє агенція SAPA, 80–річний південноафриканець–негр минулої суботи заснув у своєму будинку в одному з сіл Східної Капської провінції. Через деякий час рідні спробували розбудити його, але, не добудившись, вирішили, що глава роду помер. Мовляв, і пора ж уже ніби. Родичі зателефонували власникові приватного моргу в містечку Лібоде, який послав у село машину. Прибувши на місце, водій перевірив у «клієнта» пульс та серцебиття, наче не помітив жодних ознак життя і забрав тіло в морг.

У неділю ж дід прокинувся в довгій темній металевій комірці, схожій на камери схову в супермаркетах. «Ожилий мрець» почав грюкати й вимагати, щоб його випустили на волю. Двоє чергових співробітників моргу, почувши крики «воскреслого», вирішили, що то привид, і кинулися тікати. На вулиці вони навіть почали кликати на допомогу. Утім невдовзі опанували себе й повернулися на місце.

Діда відправили до лікарні з підозрою на переохолодження, але вже вранці в понеділок відпустили додому. У родині якраз обговорювали похорони, коли «мрець» зайшов у хату живий–живісінький.

Коментуючи ситуацію, представник департаменту охорони здоров’я провінції наголосив, що у справі констатації смерті слід покладатися не на самозванців, а лише на лікарів і поліцію.