Оцінка за техніку читання

21.07.2011

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко підрахував, що для ознайомлення з матеріалами справи стороні підсудної знадобиться щонайменше 25 днів. Народний депутат від БЮТ дійшов такого висновку вчора під час публічного експерименту з читання. Власенко витратив на одну сторінку 3 хв. 21 сек.

«Для того щоб прочитати хоча б чотири тисячі сторінок, необхідно 12 тисяч хвилин, тобто 200 годин. Якщо враховувати восьмигодинний робочий день, то на ознайомлення з матеріалами справи необхідно мінімум 25 робочих днів. Це підтверджує, що всупереч здоровому глузду пан Кірєєв позбавляє Юлію Тимошенко права на захист», — сказав Власенко.

При цьому юрист Власенко зазначив, що, аби ознайомитися з матеріалами, недостатньо читати їх «лише як художню літературу», а треба й «аналізувати для підготовки стратегії ефективного захисту — тобто звіряти протоколи допитів свідків, консультуватися з фахівцями щодо експертиз, які містяться у матеріалах справи, готувати мотивовані клопотання».

Нагадаємо, суддя Печерського районного суду Родіон Кірєєв наразі оголосив у судовому засіданні у «газовій» справі Юлії Тимошенко перерву до п’ятниці.

Що ж до адвокатів, то вони досі не відповіли на запитання, чому не ознайомлювалися з матеріалами справи раніше — хоча б одразу після залучення.